25n
25N
25N

Ontinyent modifica el PGOU per iniciar l’execució de la sentència de l’IVVSA al barri de La Vila

L’Ajuntament treballa en l’adquisició de les vivendes de la zona on s’executarà l’actuació, que suposarà una inversió de 3 milions d’euros de la Generalitat Valenciana

Ontinyent modifica el PGOU per iniciar l’execució de la sentència de l’IVVSA al barri de La Vila
29/09/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent està treballant en una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana imprescindible per poder iniciar l’execució de la sentència del conveni incomplit per l’antic Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) durant l’etapa d’Isabel Bonig (PP) com a Consellera d’Infraestructures, que suposarà una inversió de 3 milions d’euros de la Generalitat Valenciana als propers anys. Es tracta d’una modificació que està previst que s’aprove de manera inicial en octubre, una volta es compte amb els informes favorables necessaris que s’estan tramitant.

En paraules de Joan Sanchis, regidor de Territori, “es tracta d’una actuació de gran complexitat i que requereix molts tràmits en distints departaments de l’administració autonòmica”. Així, està previst que enguany, a més de l’aprovació inicial de la modificació del PGOU, es concrete la compra de 4 dels 10 habitatges que resten per adquirir, estant previst recórrer a la via de l’expropiació en la resta de propietats. En 2021 es contractarà i realitzarà la redacció dels dos projectes que conformen la intervenció: el projecte de reurbanització de l’espai entre el Carrer Callarís i el Carrer Trinitat; i el projecte d’edificació de 12 habitatges al Carrer Trinitat. Per tots aquests tràmits, Els dos projectes no es podran executar abans de 2022, estan prevists que finalitzen en 2023.

El regidor de Territori explicava que el consistori ontinyentí actuarà al tram comprés entre l’accés a La Vila des de la Plaça Major fins a la paral·lela del carrer Roses. Un espai que serà demolit i enjardinat de manera que es generarà un accés amb poca pendent fins a la plaça Trinitat, destapant el llenç de la muralla, i incloent la construcció dels habitatges amb places de garatge, tot mantenint l’espai d’esponjament i convivència creats a la Plaça Trinitat.

En aquest sentit, Sanchis explicava que per tal de dur a terme totes estes actuacions serà necessari aprovar al ple d’aquest dijous 1 d’octubre una addenda al Conveni que permetrà adequar les partides econòmiques a la possibilitat d’execució. D’aquesta manera, les intervencions previstes per a 2020 i 2021 es podran executar amb els 250.000 euros ja ingressats per la Generalitat Valenciana; que concentrarà la major part de la inversió en 2022 (1.500.000 euros) i 2023 (1.226.000 euros).

El regidor recordava que esta obra, en estar acabada i afegir-se a la inversió del milió d’euros dels fons europeus FEDER per actuar a la muralla i l’accessibilitat al barri; a les obres de reurbanització integral fetes al mateix i a les actuacions municipals executades dins els diversos programes de sanejament i rehabilitació posats en marxa, “suposaran un nou i important pas endavant en eixe treball que hem fet per recuperar i dotar de vida al nostre centre històric”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + dotze =

bombers
bombers