25n
25N
25N

Ontinyent mobilitza un dispositiu de 14 professionals per a atendre les persones evacuades del carrer Canterería

Ontinyent mobilitza un dispositiu de 14 professionals per a atendre les persones evacuades del carrer Canterería
13/09/2019 -

Els serveis socials municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent han mobilitzat un ample dispositiu per atendre els evacuats del carrer Cantereria. En concret, un equip multidisciplinar de 14 persones presta atenció integral a les 38 persones que a hores d’ara romanen en l’alberg municipal fins que l’oficina tècnica certifique la seguretat de les seues habitatges. Posteriorment, aquelles famílies que no tinguen allotjament ni cap alternativa al mateix seran reubicades en habitatges de lloguer, els costos dels quals seran assumits inicialment per l’Ajuntament d’Ontinyent, fins que es confirme l’arribada d’ajudes d’altres administracions.

La regidora de Serveis Socials, Paula Soler, explicava que “les 38 persones que estan a hores d’ara en l’alberg municipal no tenen cap alternativa a les habitatges que estan pendents de supervisió per l’oficina tècnica per comprovar el seu estat. Des de l’Ajuntament vetllarem perquè aquestes persones no es queden en cap cas en el carrer i siguen ateses adequadament, cobrint totes les seues necessitats”, avançava.

Des de l’inici de la situació d’emergència social aquest dijous a les 8 del matí, el departament que encapçala Soler ha estat actuant per atendre les persones evacuades, condicionant-se l’alberg municipal “Perú” i disposant-se per atendre’ls un equip format per 2 psicòlogues, 4 treballadores socials, 1 educador, 1 tècnica d’Animació Sociocultural (TASOC), les treballadores del Servei d’Ajuda a domicili i el coordinador de l’àrea de Benestar Social, a més de la mateixa regidora. A aquest equip s’incorporaven posteriorment 4 vigilants de seguretat i 3 monitors de temps lliure. Aquest equip multidisciplinar ha comptat també amb la col·laboració de Cáritas, el Projecte Trèvol, Residència Sant Francesc i l’hospital d’Ontinyent amb l’assistència sanitària.

Entre les primeres tasques van estar l’avaluació de les necessitats d’alimentació, llençols, mantes, roba interior o sabates; l’establiment dels torns per atendre matí, vesprada i nit a les persones afectades, algunes de les quals van requerir medicació bàsica.

De cara al cap de setmana, 7 dels 38 allotjats a l’alberg seran traslladats a un hostal en règim de pensió completa per les seues característiques: una d’aquestes famílies està formada per una embarassada de 9 mesos i el seu home; altra és un matrimoni amb una filla amb diversitat disfuncional psíquica greu; i els components de la tercera família presenten símptomes d’ansietat.

Al llarg del matí d’aquest divendres, i amb la col·laboració del voluntariat de protecció civil, s’ha procedit a acompanyar a les persones allotjades en l’alberg als seus domicilis, per a agafar objectes de valor, roba o medicaments, així com poder avaluar-se quins seran les seues futures necessitats socials.

Paula Soler recordava a totes aquelles persones que hagen sigut desallotjades del carrer Canterería però es troben en aquests moments en algun domicili de familiars o amics, que poden dirigir-se al departament de Serveis Socials per a comunicar quina és la seua situació i quins seran les seues necessitats. La regidora tenia paraules d’agraïment “per a totes les persones que estan col·laborant amb el dispositiu, i especialment al coordinador de Benestar Social, per l’esforç humà que està fent durant tot l’episodi”, manifestava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 5 =