25n
25N
25N

Ontinyent torna a l'època medieval

Ontinyent torna a l'època medieval
18/02/2020 -

Dos espectacles de recreació històrica dins la programació d'”Ontinyent Medieval” serviran per a recordar la Reconquesta i la Revolta de les Germanies. Aquestes representacions sobre dos moments històrics claus per a la ciutat, seran un dels plats forts de la programació organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent coincidint amb el cap de setmana central del “Mig Any Fester” de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia.

Els espectacles, vinculats al 775 aniversari de la ciutat com a Vila Reial, i coincidents també amb el 500 aniversari del moviment de les Germanies, es basen en un text original dividit en dos actes obra del cronista oficial d’Ontinyent, Alfred Bernabeu, adaptat per a la seua representació per la companyia Reims, dirigida per Rafa Miragall. Tots dos actes comptaran amb una introducció a càrrec d’un trobador, que dona pas a les escenificacions amb personatges històrics.

El primer acte es representarà als voltants de l’Ajuntament, al carrer del Regall, divendres a les 19:30 hores (prèviament al pregó del Mercat Medieval) i diumenge a les 11:30 hores. En aquest primer acte els protagonistes seran el Rei Jaume I i el cabdill musulmà Xeix Al-Azrac, que escenificaran una disputa al voltant de l’episodi de la reconquesta, incloent-hi un combat entre tots dos. Pel que fa al segon acte, a la Plaça de Baix, enfront del museu fester, es representarà divendres a les 20:30 hores i diumenge a les 12:30 hores, amb 5 actors que posaran en escena un episodi ambientat en la revolta de les Germanies. En concret, es representarà l’arribada a la ciutat del Virrei Diego Hurtado de Mendoza, enviat per l’emperador Carlos I d’Espanya per castigar els revolucionaris agermanats, i la situació a la qual s’enfronta Vicent Sanz, un ontinyentí condemnat a mort.

La regidora de Festes, Àngels Muñoz, ha destacat “el gran interés d’aquestes dues representacions, amb la garantia de fidelitat històrica que dona que el text original siga obra del cronista oficial, al qual agraïm la seua implicació en una activitat que serà un dels moments àlgids de l’ampla programació que tenim prevista per aquest cap de setmana”, manifestava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 1 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19