25n
25N
25N

Ontinyent, l'Olleria, Bocairent i COEVAL presenten un projecte de transformació empresarial per millorar la competitivitat de les empreses locals

El projecte contempla el suport a les empreses en àmbits com la implantació de plans d’igualat, sistemes de gestió ambiental o l’optimització dels sistemes productius

Ontinyent, l'Olleria, Bocairent i COEVAL presenten un projecte de transformació empresarial per millorar la competitivitat de les empreses locals
22/10/2020 -

Els ajuntaments d’Ontinyent, l’Olleria i Bocairent i la Confederació Empresarial de La Vall d’Albaida, COEVAL, han presentat aquest dimecres un Projecte de Transformació Empresarial posat en marxa de manera conjunta per millorar la competitivitat de les empreses locals. El projecte, que es posa en marxa amb la participació de l’empresa consultora “Grupo Innova”, contempla el suport a les empreses per tal de promoure un model econòmic al teixit empresarial local que a més siga més sostenible, atesos els objectius de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

El projecte inclou la concessió d’ajudes destinades a tres modalitats: l’elaboració de plans d’igualtat efectives entre dones i homes a les empreses; la implantació de sistemes de gestió i certificats ambientals; o el diagnòstic de millora contínua “Lean Manufacturing” per a conéixer en quin estat es troben respecte a l’eficiència dels processos i l’optimització dels sistemes productius. A més a més es faran accions formatives als tres municipis participants al voltant dels plans d’igualtat (29 octubre a l’Olleria, 5 de novembre a Ontinyent, 12 de novembre a Bocairent), i sobre “Lean Manufacturing” (27 octubre i 10 novembre a l’Olleria; 28 octubre i 11 novembre a Ontinyent; 3 i 18 novembre a Bocairent).

El president de COEVAL, Javier Cabedo, explicava que la idea va nàixer a proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent, obrint-se a la participació d’altres destacades poblacions de la comarca amb una important presència d’indústries, per tal d’ajudar a les empreses en l’adaptació a les noves casuístiques. Per a Cabedo, “les circumstàncies en 2020 no són les de fa 20 anys, aquest pot ser de gran interés per a les empreses, i per a COEVAL com organització és un orgull que tres ajuntaments com els d’Ontinyent, l’Olleria i Bocairent, a més amb governs de partits diferents, compten amb nosaltres per coordinar la seua posada en funcionament”.

Jorge Rodríguez agraïa la implicació de COEVAL i els ajuntaments participants “que tenim realitats diferents però tenim en comú que busquem l’interès general”, destacant que tot i que s’han fet esforços per millorar els espais físics com el Pla de Polígons d’Ontinyent “a més el continent hem de millorar els continguts, tenint en compte els objectius de l’agenda 2030 i incidint en aquest cas en aspectes com les millores mediabientals, la igualtat o l’economia social”, manifestava.

L’alcalde de l’Olleria, Ramón Vidal, posava en relleu la voluntat “de rellançar l’economia comarcal i adaptar-se a les noves circumstàncies, de reinventar-se i ajudar a les empreses a transformar-se amb un projecte que esperem que puga ser un referent també fora de la comarca”.

Pel que fa a l’alcalde de Bocairent, Xavier Molina, destacava l’interés del projecte “per allò que és, en el moment en el qual arriba i per com està enfocat. Un nou projecte de suport al sector empresarial per fer-lo més competitiu, tenint en compte el nou context al qual vivim, que a més arriba en un moment clau per a les empreses, i fruit de la cooperació i unió d’esforços de tres municipis i una organització com COEVAL, amb ajuda d’una consultora”.

En la presentació als mitjans de comunicació del Projecte de Transformació Empresarial que també integra altres agents socials com l’associació AEMO de l’Olleria, es comptava també amb la presència d’Ernesto Beltrán, del Grupo Innova, i dels regidors de Promoció Econòmica d’Ontinyent i l’Olleria, Pablo Úbeda i Rubén Morrió, així com del Secretari General de COEVAL, Vicent Donat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + quinze =