25n
25N
25N

Ontinyent licita el servei d'ajuda a domicili per 214.000 euros anuals

Es tracta d’una oferta pública oberta a totes les empreses del sector

Ontinyent licita el servei d'ajuda a domicili per 214.000 euros anuals
04/03/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha licitat el servei d’ajuda a domicili per un termini de dos anys, prorrogable a altres dos mesos, i amb un pressupost de 214.590,48 euros anuals. També hi haurà la possibilitat d’un increment d’un 20% sobre la totalitat del contracte (incloent-hi la prorroga) en el cas de fer-se necessari per ampliació dels casos a atendre.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha recordat que es tracta d’una oferta pública i oberta a totes les empreses que poden presentar les seues ofertes fins al 6 d’abril, “amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i l’autonomia personal de les persones usuàries. El d’Ontinyent és un Govern centrat en les persones, i som conscients de la importància de donar suport domiciliari a aquelles que presenten necessitats específiques d’atenció”, destacaven.

Es tracta d’un servei social municipal destinat a prestar atenció assistencial, així com a accions preventives, educatives i rehabilitadores a persones majors, famílies, menors, persones amb diversitat psíquica, física o sensorial i persones amb malaltia crònica. En aquesta nova licitació s’inclouen també com a novetat respecte a l’anterior contracte la inclusió de prestacions per potenciar l’autonomia de les persones que tinguen reconeguda la situació de dependència en les activitats bàsiques de la vida diària, segons la legislació estatal i autonòmica. Per tal d’assumir aquesta nova competència, es comptarà amb una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El plec detalla que el servei es prestarà en horari de dilluns a divendres amb cobertura de 6 hores diàries: de 8 a 13:30 hores i de 16:30 a 21 hores. Amb caràcter extraordinari, a petició de l’Ajuntament, i en consideració a la gravetat de la situació social, podria ampliar-se el servei. Les persones beneficiàries seran designades pels tècnics municipals amb la supervisió del coordinador de l’àrea de benestar social, els qui indicaran a l’empresa que s’adjudique el servei les persones a les quals han de prestar el servei, assignant-se la prestació.

Totes les tasques que ofereix el Servei d’Ajuda a Domicili tindran un caràcter subsidiari. Estaran destinades a complementar les capacitats de les persones beneficiàries o les persones del seu entorn més immediat, tenint-se com a prioritats la prevenció d’internaments innecessaris en institucions, la consecució de la màxima autonomia personal i familiar, la prevenció de deterioraments sociosanitaris i la prevenció o tractament de situacions de marginació, aïllament, abandonament, desarrelament o passivitat.

Segons consta al plec de condicions, les actuacions a desenvolupar pel personal que presta directament inclouen entre d’altres la realització de tasques d’atenció personal de l’usuari, com a higiene personal, ajuda i suport en la mobilitat dins de casa, ajuda per a la ingestió d’aliments i medicaments o acompanyament en visites terapèutiques. També tasques d’atenció en la llar com a neteja de l’habitatge, llavat i planxat de roba, realització de compres domèstiques o preparació de dinars. Queden excloses del Servei les tasques que posen en perill la salut i integritat de les persones que les presten i la realització de reparacions de complexa dificultat en els habitatges de les persones ateses. Quan la persona beneficiària siga l’única persona, el personal no atendrà altres membres de la família o persones amb què convisca, i tampoc assolirà tasques de caràcter domèstic en els aspectes no relacionats amb la persona beneficiària del servei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + deu =