25n
25N
25N

Ontinyent licita per 900.000 euros les obres del futur Museu del Tèxtil Valencià

el alcalde de Ontinyent, Jorge Rodríguez, el presidente de Caja Ontinyent, Antonio Carbonell, y el presidente de ATEVAL-Vall de Albaida, Cándido Penalba, el día de la firma en 2018 del convenio para la implantación en Ontinyent del Museo del Textil de la Comunidad Valenciana

Ontinyent licita per 900.000 euros les obres del futur Museu del Tèxtil Valencià
06/06/2019 -

El futur Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana a l’antiga fàbrica de Revert d’Ontinyent està un pas més a prop de ser una realitat. La Plataforma de Contractacions de l’Estat ha publicat el plec de condicions per a l’inici de les obres de construcció del Museu, amb un pressupost base de licitació de 896.192 ’58 euros (IVA inc.), aportats per l’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana. L’actuació permetrà recuperar part de l’històric complex fabril en un edifici amb una superfície de 550 m², a més d’urbanitzar una parcel·la adjacent de 1.300 m².

L’alcalde d’Ontinyent i president de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (FMTCV), Jorge Rodríguez, explicava que una volta realitzats els enderrocs de les naus que havien quedat fora d’ordenació dins del projecte, el següent pas era executar els tràmits necessaris per a iniciar obres, “cosa que ens permetrà seguir avançant per fer realitat un museu que no sols serà un espai d’exposició divulgativa, sinó que es planteja també com espai creatiu de futur i impuls al sector”, assenyalava.

Al marc d’aquests tràmits, cal recordar que el passat mes de febrer el patronat de la FMTCV aprovava el conveni amb la Generalitat Valenciana que permet articular els 700.000 euros que aquesta té consignats als seus pressupostos d’enguany per a aquestes obres, així com la modificació del conveni signat en abril de 2018 entre Fundació, Ajuntament i Caixa Ontinyent. Aquesta modificació, aprovada també en febrer pel Ple Municipal, permetia a l’Ajuntament acceptar la delegació de la FMTCV per a dur a terme la contractació de les obres que s’està tramitant ara, a més d’articular una subvenció municipal de 200.000 euros. Igualment, al cas que la baixa de l’obra no permeta cobrir el cost de les direccions tècniques d’aquesta, l’Ajuntament podrà assumir aquestes despeses amb una aportació a la Fundació.

El Plec de Condicions que s’ha publicat ara determina un total de 27 capítols al projecte d’arquitectura, i quant als criteris planteja no sols valorar el preu de les proposicions econòmiques i la reducció del temps d’execució del contracte, sinó que, per les característiques de l’obra, valorarà l’estudi i anàlisi del projecte tècnic. El termini d’execució de les obres serà d’un any, i el termini per a la presentació de les ofertes es perllongarà fins a les 15.00 hores del pròxim 25 de juny de 2019.

Tal com es va explicar al seu dia des de l’equip d’arquitectes Soler Torró al voltant d’esta fase de les obres, el primer edifici, plantejat com a un nou contenidor per al programa museístic, tindrà una superfície edificada de 556,6 m2 en una planta baixa amb sala d’exposició, vestíbul, recepció, magatzem de recepció, dos despatxos, tres lavabos i un vestíbul de lavabos. També hi haurà un xicotet semisoterrani de 65,57 m2 amb espai per a instal·lacions diverses a més de traster.

L’edifici veurà renovada principalment la seua coberta però mantindrà les seues característiques en general. A prop d’aquesta primera nau s’urbanitzarà una plaça de 1297 m² amb arbrat i mobiliari urbà plantejada per “esponjar” la zona. Després de la recuperació d’aquesta nau, la més propera a la plaça de la Concepció, l’objectiu serà recuperar la nau més propera al riu Clariano.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 12 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell