25n
25N
25N

Ontinyent convida als seus ciutadans a reactivar l'economia local des de casa

Ja està en marxa el programa anticovid “Queda’t a casa” amb diferents iniciatives que busquen impulsar l’hostaleria, la cultura i l’esport

Ontinyent convida als seus ciutadans a reactivar l'economia local des de casa

L’Ajuntament d’Ontinyent ha elaborat un programa per a fer front a la crisi sanitària al mateix temps que tracta d’impulsar els sectors més afectats per la pandèmia. Amb el nom “Queda’t a casa“, aquesta innovadora iniciativa busca que la ciutadania es quede en el seu domicili al mateix temps que es dona protagonisme a l’hostaleria, la cultura i l’esport, sectors que s’han vist greument afectats per les últimes restriccions autonòmiques en la lluita contra la Covid-19.

L’alcalde de la capital de la Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, afirma que perquè la lluita contra la Covid-19 siga eficaç la resposta a la pandèmia “ha de ser conjunta, permanent i coordinada”, i que més enllà de les xifres dels contagis, “el que volem posar de manifest és la necessitat de redoblar esforços, augmentar encara més la prevenció i, sobretot, demanar a la població que es quede a casa i evite al màxim els contactes socials”.

Davant aquesta situació “des de l’Ajuntament s’ha creat ‘Queda’t a Casa’ un programa amb el qual volem acompanyar a la ciutadania en aquests dies tan durs i, al mateix temps, ajudar a sectors que estan en una situació delicada“, ressalta Rodríguez.

Com destaca el primer edil, “a Ontinyent, els representants públics hem sabut trobar en tot moment punts d’unió i de col·laboració permanent enmig de la pandèmia. L’aprovació per unanimitat dels pressuposts per 2021 és la prova més evident, però han estat moltes les reunions i contactes que han fet que aquesta haja estat una lluita de Ciutat. I eixe missatge d’unitat, d’anar tots a una, és el que millor ens defineix”.

SUPORT A L’HOSTALERIA

En la part relativa a l’hostaleria “Queda’t a Casa” inclou la iniciativa “l’Hostaleria d’Ontinyent t’ho porta a casa“, que es posa en marxa des de l’Ajuntament en coordinació amb l’associació d’hostalers AHVAL. Amb ella es difondrà a les xarxes socials municipals i als mitjans de comunicació un llistat amb el contacte i dades dels establiments que aquests dies ofereixen el servei de menjar a domicili, llistat que es podrà consultar també mitjançant un QR o accedint a la web municipal, on s’ha activat un bàner.

Des d’AHVAL, el seu vicepresident, José Gómez, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament “per la seua sensibilitat i ajuda” i feia una crida a la ciutadania a seguir gaudint de l’ampla oferta d’hostaleria a la ciutat.

NOVA EDICIÓ DE L’ONTIFEST

La segona part de la campanya, relativa a la cultura, inclou la represa d’OntiFest, el cicle de concerts en streaming impulsats des de l’Ajuntament durant el confinament de 2020, ara amb un format més treballat i amb una major qualitat tècnica. Així, es retransmetran diversos concerts setmanals cada dissabte a les 19.00 hores, amb grups musicals de la zona com el ja celebrat aquest dissabte de “Mimi y Los Trileros”; “Grupo Eñe” (6 febrer); “Lemons” (13 febrer); “Músics de Carrer” (20 febrer) i “Xus Soriano i Hèctor Robledillo” (27 de febrer).

L’última jornada l’actuació serà doble i es comptarà, a partir de les 20.00 hores, amb la presentació del nou disc dels “Germans Brothers”. A més, els matins dels diumenges s’afegiran actuacions de les bandes de música de la ciutat, la Societat Unió Artística Musical, l’Agrupació Musical i Tot Per la Música.

FOMENT DE L’ESPORT

Finalment, també es fomentarà l’activitat esportiva amb el “Pla Esportiu OntiGym”, que replega l’esperit del Pla Esportiu impulsat per la regidoria d’Esports per promoure l’activitat física durant el confinament, implicant ara als centres esportius i gimnasos que han vist interrompuda la seua activitat.

Així, cada dia de l’1 al 18 de febrer, a les 19.00 hores, el Facebook municipal durà als domicilis la possibilitat de practicar esport a casa amb la guia dels diferents professionals de Welcome Sport Centro Fitness; Gym for Woman; CrossFit Ontinyent; Amicx Centre Esportiu; Black House Gym; Esport i Dansa; i Centro Ankh Ontinyent.

UNIÓ DE TOTS ELS PARTITS POLÍTICS

Des de La Vall Ens Uneix, Natàlia Enguix ressalta que el programa “és un altre pas per ajudar a sectors que estan veient-se especialment afectats, i al costat dels quals hem d’estar des de les administracions públiques perquè la gent que treballa als mateixos té despeses a les quals fer front i ha de poder continuar vivint”.

Des del Partit Popular, Mercedes Pastor manifesta que la iniciativa “és positiva i dona suport a sectors que s’han vist afectats de forma greu, animem a la ciutadania a participar de la mateixa perquè creguem que pot ajudar”.

Per la seua part, des de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig posa en relleu la importància “de fer força entre totes i tots, comprometent-se amb la salut i donant suport als sectors més afectats”, destacant l’aportació del seu grup a la proposta d’adhesió de les bandes de música al programa, i demanant també a la ciutadania “que es quede a casa i gaudisca d’aquesta oferta”.

Aquesta campanya s’uneix a tot un seguit de mesures municipals presses des del primer dia de pandèmia, com la mobilització de més de 3 milions d’euros amb les obres o ajudes directes a pimes i autònoms del pla “Tornem Junts“; els Xecs per al comerç; la supressió de la taxa de taules i cadires a bars i restaurants i l’impuls Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent, que ha permés a la indústria local seguir generant economia i treball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =