25n
25N
25N

Ontinyent incorpora Espais Violeta a les seues biblioteques públiques

Ontinyent incorpora Espais Violeta a les seues biblioteques públiques
20/12/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent està dotant a les dues biblioteques públiques i l’agència de lectura municipal “d’Espais Violeta” amb 550 llibres de temàtica feminista i de lectura infantil no sexista i coeducadora.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, explicava que esta acció, que es posa en marxa comptant amb una subvenció de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “és un pas més al nostre treball per fomentar la igualtat de manera transversal a totes les àrees de gestió de l’Ajuntament, en aquest cas donant visibilitat a les dones que hem estat i encara estem ocultes a la literatura, i transmetent també valors com la igualtat, la no discriminació, la no-violència de gènere, el respecte i la convivència”.

El regidor de Biblioteques, Ferran Gandia, explicava que el primer d’estos “Espais Violeta” ja està obert amb els primers llibres a la Biblioteca de Sant Josep, però que pròximament s’ampliarà amb els espais amb què es dotarà la Biblioteca Central-Casa Velàzquez i l’Agència de Lectura del CiC de Sant Rafel. A més a més, i complementant esta novetat, es faran un seguit de “contacontes per la igualtat”, que tindran les primeres sessions els dies 26 de desembre a la Biblioteca de Sant Josep i 30 de desembre a l’Agència de Lectura del CiC de Sant Rafel. En tots dos casos serà a partir de les 11.00 hores amb el conte de Raquel Díaz “Hi ha res més avorrit que ser una Princesa Rosa?”.

Natalia Enguix incidia en què “des del Govern d’Ontinyent considerem fonamental assolir la igualtat efectiva entre homes i dones per ser una millor societat i per això considerem que la literatura, que té una gran influència en la formació de les persones, és la ferramenta idònia per treballar aquesta qüestió tant en la població adulta com infantil”, concloïa.

El regidor destacava el positiu impacte de les accions posades en marxa per l’Ajuntament, que venen incloent accions d’impuls al comerç i a la indústria com a generadors d’ocupació, així com la creació de llocs de treball públic de manera directa amb la col·laboració d’altres administracions. “Els pressupostos de 2020 mantenen esta línia en la qual seguirem aprofundint i treballar, perquè tot i que ja estem lluny dels valors màxims que va assolir la ciutat, no podem baixar la guàrdia i sí esforçar-nos per millorar la quantitat i qualitat dels llocs de treball”, assenyalava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 19 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus