25n
25N
25N

Ontinyent incorpora dos drons d'última tecnologia als equipaments de la Policia Local

Tindran usos molt diversos com vigilància, cerca de desapareguts o intervenció davant incendis i situacions de risc

Agentes de la policía local con los nuevos dispositivos electrónicos

Ontinyent incorpora dos drons d'última tecnologia als equipaments de la Policia Local
11/06/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha incorporat dos drons d’última tecnologia als equipaments de la Policia Local, per tal de millorar la seguretat de la ciutadania. Aquests dispositius, model “Mavic-2 Enterprise Dual” tindran usos molt diversos com cerca de desapareguts, vigilància del trànsit, de parcs i jardins tancats a la nit, o intervenció davant incendis i situacions de risc.

El regidor de Seguretat, Rafa Alonso, explicava que “són dos dispositius versàtils que seran de molta utilitat, l’adquisició dels quals suposen un pas més en la línia encetada pel Govern de Jorge Rodríguez de millorar els equipaments a l’abast de la Policia Local per facilitar la seua tasca i com a conseqüència la seguretat de la ciutadania. En aquesta línia es van adquirir nous vehicles, xalecs antibales, pistoles tasser i ara aquests drons que suposaran un avanç molt important a un cost de 8.380 euros entre els dos, que per a la millora que suposa pensem que és més que raonable”, explicava.

Els drons, model Mavic 2 Enterprise Dual, amb un pack d’ampliació d’equipament, compten amb una avançada càmera radiomètrica amb diversos modes de visions que inclouen visió tèrmica i d’infrarojos; un focus dual per a missions aèries en espais amb poca llum; un altaveu amb projecció de 100 decibels que pot transmetre en temps real i emmagatzemar gravacions. Pot fer fotos i gravar vídeo, i compta amb un sistema de detecció d’obstacles omnidireccional amb un conjunt de 10 sensors que permeten volar i mantenir vol estacionari de forma estable. També té un sistema d’assistència que detecta els objectes que trobe mentre es mou i esquivar-los fins i tot en espais reduïts. El pes de cada dispositiu és inferior a 1 kg, i té un arribe a fins a 8 kilòmetres des del punt de control del pilot.

Per pilotar-los, s’ha format de forma específica a tres agents de policia, que el passat dijous participaven en una xicoteta exhibició d’aquests dispositius per donar-los a conéixer a la ciutadania, coincidint amb el lliurament de diplomes als escolars de primària de la ciutat del Curs d’Educació Viària. L’acte, que tenia lloc al parc del Mestre Ferrero, comptava amb la presència del regidor de Seguretat Ciutadana, Rafa Alonso, així com el d’educació, Òscar Borrell i el Comissari de la Policia Local, Juan Serrano. Més de 400 escolars rebien aquests diplomes per participar en el curs, impartit per agents especialment sensibilitzats amb l’educació viària, i que incloïa sessions centrades en diversos aspectes relatius a la seguretat dels escolars, tant com a vianants (circular per la via pública, travessar els carrers, funcionament dels semàfors, etc.) com també al vessant d’usuaris de vehicle (pujar i baixar del cotxe, col·locació del cinturó de seguretat, etc.).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus