25n
25N
25N

Ontinyent homenatjarà Maria Albiñana, Helena Gandia, Maruja Vaello i Conchín Pla amb motiu del Dia de la Dona

La regidoria d’Igualtat i Dona presenta una programació que inclou exposicions, xerrades i projeccions de cinema

Ontinyent homenatjarà Maria Albiñana, Helena Gandia, Maruja Vaello i Conchín Pla amb motiu del Dia de la Dona
23/02/2017 -

Ontinyent homenatjarà Maria Albiñana, Helena Gandia, Maruja Vaello i Conchín Pla al marc de les activitats organitzades al voltant del Dia Internacional de la Dona per la regidoria d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament. La regidora d’Igualtat i Dona, Paula García, i el coordinador de l’àrea d’Educació, Esports, Igualtat i Cooperació, Óscar Borrell, coincidien en destacar la tasca de les guardonades com “un exemple de dones que lluiten per canviar les coses i que la igualtat és el camí a seguir”.

En la presentació de les activitats, la tècnica d’Infodona, Neus Rubio, repassava els mèrits de les guardonades, posant de relleu el paper de Maria Albiñana Gutiérrez en la seua defensa dels animals, que han estat sotmesos a explotació i manipulació; d’Helena Gandia Galbis la seua tasca com a comare i lluitadora dels drets de les dones a tindre una atenció digna en el part i puerperi; de Maruja Vaello Campos la seua vessant solidaria i implicació per les persones que tenen dificultats; i de Conchin Pla Conejero com a model de dona solidaria amb fills, emprenedora i triomfadora.

La programació era repassada per Paula García, qui explicava que les activitats començaran el proper dimecres 1 de març amb la inauguració en la Casa de Cultura de l’exposició del 5é Concurs de Cartells del 8 de març, que ha tingut com a guanyadora del primer premi a Daniela Ruiz Ortiz, de l’IES Jaume I, i del segon premi a Jana Ruiz Castro, de l’IES l’Estació.

El següent acte serà el que commemorarà en la Sala Gomis el Dia Internacional de la Dona i reconeixerà a les dones guardonades, divendres dia 3 a les 19:00 hores. De dilluns 6 a divendres 10 de març tindrà lloc un cicle de cinema per la igualtat de gènere, i dimecres 8 a les 20:00 hores es projectarà el film “La estación de las mujeres” al Centre Comercial El Teler.

Dijous dia 9 a les 17:00 hores tindrà lloc la xerrada “Ser Dona al Sud 2017, Dones en progrés al municipi de Cayes Jacmel, Haití”, i a les 19:00 altra xerrada: “Princeses i Superherois. repensar les relacions en l’adolescència des de les famílies”, a càrrec del sociòleg Juan Lillo Simon.

Divendres 10 a les 16:30 actuarà la contacontes Anna Griott; i divendres 17 a les 16:30 hores altra contacontes, Sherezade, amb l’espectacle “La lluna a la finestra” portarà els seus contes per a nadons. Finalment, de dimecres 22 a diumenge 26 de març tindrà lloc un cicle de cinema per la igualtat de gènere. El conjunt de la programació es pot consultar en l’apartat “Ontinyent Hui” de la web municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =