25n
Orgull
Orgull

Ontinyent finançarà a les empreses locals el cost de les homologacions de productes sanitaris

Ontinyent finançarà a les empreses locals el cost de les homologacions de productes sanitaris
06/08/2021 -

Amb l’objectiu de no haver de tornar a recórrer a la Xina per disposar de material sanitari essencial, l’Ajuntament d’Ontinyent junt amb ATEVAL va impulsar el Clúster Tèxtil Sanitari en abril de 2020. Una iniciativa que incloïa, entre altres accions, ajudes per a les empreses que han reorientat la seua producció cap al sector sanitari.

En aquest sentit, l’aposta per la indústria ha continuat i, per això, a l’última sessió plenària, s’aprovaven els criteris reguladors d’aquesta línia d’ajudes que permetrà a les empreses locals finançar el cost de les homologacions i autoritzacions sanitàries per al desenvolupament de nous productes destinats al mercat sanitari o de protecció personal. La proposta comptava amb el vot favorable de La Vall ens Uneix i Compromís i l’abstenció del Partit Popular.

El regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, destacava que “hem observat que el tèxtil és una indústria que entre 2020 i 2021 ha generat ocupació a la nostra ciutat. Precisament, per continuar impulsant l’activitat econòmica s’ha decidit incrementar aquestes ajudes per a fer front als costos de les homologacions i autoritzacions sanitàries”. Així, les ajudes podran arribar fins als 1500 € per beneficiari, respecte als 1000 € de l’anterior convocatòria, i es podran sol·licitar des de l’1 d’octubre fins al 30 d’octubre.

Úbeda incidia que aquesta nova convocatòria permetrà a les empreses “continuar fabricant material sanitari de qualitat i amb totes les garanties perquè no podem oblidar que la pandèmia de la Covid-19 encara no ha acabat i cal continuar protegint-se”. Les ajudes estan destinades a cobrir despeses d’anàlisi en instituts tecnològics (nacionals o internacionals) per a la certificació dels productes desenvolupats o fabricats per l’empresa sota les normatives UNE; despeses d’anàlisi en instituts tecnològics i altres centres d’R+D (nacionals o internacionals) per al desenvolupament de nous productes destinats al mercat sanitari o protecció personal així com costos de tramitació davant la “Agència Espanyola de Medicaments”.

Junt amb aquestes ajudes, des del Clúster Tèxtil Sanitari es treballa en altres línies de treball articulades a través d’ATEVAL, que inclouen el funcionament d’una oficina tècnica de suport a les empreses d’Ontinyent, l’organització de desplaçaments a fires de tecnologia mèdica; el suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE o la realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 2 =