Ontinyent facilita l'ús de les bicicletes urbanes

”És un moment clau per avançar en l’aposta per la bici i animem a la ciutadania a fer-ne ús”, afirma la regidora Sayo Gandia

Guardar

aparcabicis ontinyent
aparcabicis ontinyent

L'Ajuntament d'Ontinyent segueix amb la seua aposta per convertir el municipi en una ciutat verda. La capital de la Vall d'Albaida ampliarà la dotació de les ajudes de compra de bicicletes elèctriques per atendre totes les sol·licituds rebudes en aquesta nova convocatòria.

Unes ajudes a la compra de bicicletes elèctriques, kits de conversió en elèctriques i bicicletes urbanes que des del Consistori hi han compatibilitzat amb les que la Generalitat Valenciana ha atorgat enguany. L'administració autonòmica ha impulsat una línia de subvencions molt semblant a la que aquest Ajuntament ve oferint des de fa al voltant de 20 anys i deduirà el 10% en l'IRPF.

Es tracta d'una iniciativa que se suma a les reduccions de velocitat del trànsit viari, a la creació de carrils bici o al nou servei de préstec de bicis elèctriques, unes actuacions contemplades dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Amb tot açò, el Govern d'Ontinyent té previst destinar en 2021 la xifra de 2,6 milions d'euros al foment de la mobilitat sostenible i la consecució d'accions directes per assolir una ciutat més sana i verda.

UN TOTAL DE 48 SOL·LICITUDS

L'Ajuntament d'Ontinyent va aprovar fa uns dies atorgar un total de 16.000 euros en ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques i per a l'adquisició de kits de conversió de bicicletes urbanes en elèctriques. Des del Consistori s'ha ampliat la dotació inicial de 10.000 euros, fins a arribar als 16.000 euros, per atendre cadascuna de les 48 sol·licituds que reunien els requisits per a accedir a aquestes ajudes.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explica que "el Govern d'Ontinyent manté una aposta ferma per la mobilitat sostenible, però ara estem fent una aposta més intensa si cap per la bici, perquè considerem que és un moment clau per avançar en el foment del mitjà de transport econòmic, accessible, saludable, individual i no contaminant per excel·lència".

Aquesta aposta per la mobilitat sostenible que ve realitzant l'Ajuntament amb aquestes ajudes té com a objectiu lluitar contra els efectes del canvi climàtic. Per aquest motiu, recentment ha sigut reconegut aquest treball per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural Emergència Climàtica i Transició Ecològica amb la concessió d'una ajuda per un import de 22.887,50 euros per donar suport retroactiu al treball executat en aquesta línia d'acció municipal als últims quatre anys.

Sayo Gandia.

"UN MOMENT CLAU"

"La bicicleta és un mitjà econòmic, accessible, saludable, individual i no contaminant. És un moment clau per avançar en l'aposta per la bici i animem a la ciutadania a fer-ne ús perquè no sols és una molt bona opció de transport urbà en temps de coronavirus, sinó que ja ho era i ho serà cada volta més en el futur", considera la regidora de Sostenibilitat.

"De les crisis poden nàixer oportunitats, i ara tenim l'ocasió per fomentar la bicicleta com a element clau en la mobilitat en la desescalada i molt més enllà", afirma Gandia, qui destaca que "la crisi del coronavirus implica que hem de potenciar la mobilitat en mitjans individuals com la bicicleta, en un moment en el qual podem aprofitar les ganes de la ciutadania d'eixir del sedentarisme del confinament i d'adoptar nous hàbits més saludables".

BONIFICACIONS DE FINS A 300 EUROS

Les ajudes de compra de bicicletes elèctriques d'aquest 2020 permeten accedir a bonificacions de fins a 300 euros per a kits de conversió de les bicicletes urbanes en elèctriques; fins a 300 euros per la compra de bicicletes elèctriques; i fins a 100 euros per la compra de bicicletes urbanes. Ajudes que són compatibles amb les que enguany ha convocat per primera vegada la Generalitat Valenciana per fomentar l'ús de la bicicleta.

Sayo Gandia recordava que aconseguir una bicicleta elèctrica "és car", ja que la quantitat pot superar els 1.200 euros. "Alguns veïns i veïnes han sol·licitat aquesta ajuda, l'ajuda de la Generalitat i, a més, han utilitzat els xecs consum, per tant han tingut un estalvi molt important en la compra d'aquest vehicle".

APARCABICIS I SERVEI DE PRÉSTEC

Des del Consistori es completava, el passat mes de maig, la instal·lació de 23 aparcabicis a tots els barris de la ciutat per fomentar l'ús de la bicicleta "en la desescalada i més enllà", segons afirma l'edil.

"Es tracta d'aparcaments que protegeixen les bicicletes i eviten el robatori d'elements com el motor, un aparcament segur que bloqueja el vehicle", ressalta Sayo Gandia.

A més, en els mesos vinents s'iniciarà un servei de préstec de bicicletes elèctriques. El servei comptarà amb 50 bicicletes i un sistema de càrrega mínima obligatòria de 15 euros a l'any o bé una càrrega mínima de 5 euros per 30 dies. Gandia considera que "s'esgoten les excuses orogràfiques o econòmiques, ja que en ser elèctriques els pendents de la ciutat es podran salvar amb facilitat i el cost de l'accés a aquest servei és simbòlic".

Destacats