25n
25N
25N

Ontinyent evita l’emissió de 619 tones de CO2 amb les instal·lacions municipals fotovoltaiques als últims 9 anys

La regidoria de Sostenibilitat recorda que l’Oficina d’Economia Verda informa la ciutadania sobre l’autoconsum en espais particulars amb panells fotovoltaics

Ontinyent evita l’emissió de 619 tones de CO2 amb les instal·lacions municipals fotovoltaiques als últims 9 anys
25/02/2021 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha evitat l’emissió de l’equivalent a 619 tones de CO₂ a l’atmosfera gràcies a l’energia elèctrica produïda als últims 9 anys en les instal·lacions municipals fotovoltaiques. En concret, des de 2012 a 2020, les instal·lacions ubicades en 6 col·legis públics i el poliesportiu, amb una potència total de 242,2 kW, han produït una energia de 3.707 ‘7 MWh. La venda d’esta energia ha suposat en aquest període un ingrés brut de prop d’1’2 milions d’euros, que descomptant el cost de la inversió en les centrals i del leasing mensual que encara resta en algunes instal·lacions, suposa un benefici net acumulat de prop de 300.000 euros.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha valorat positivament una dada “que mostra que l’aposta per les energies netes que es va fent és rendible tant a escala mediambiental com econòmic. I en aquest últim sentit encara serà més rendible als pròxims anys, perquè una volta finalitze en 2027 el leasing sobre les 4 instal·lacions pendents, tot serà benefici net”, assenyalava.

Sayo Gandia explicava que aquesta mateixa setmana ha donat llum verda a una actuació per import de 2170 euros per al canvi de l’inversor de la instal·lació fotovoltaica del poliesportiu municipal. Es tracta d’una actuació que forma part del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES) al que l’Ajuntament es va adherir formalment la passada tardor, al marc del Pacte Europeu dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, amb l’objectiu “i a la que a anem a afegir altres accions amb el mateix objectiu, reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle”, manifestava.

L’Oficina d’Economia Verda informa sobre autoconsum i autoproducció energètica

Per altra banda, la regidora recordava que posar a l’abast de la ciutadania informació de com sumar-se a l’aposta per l’autoconsum energètic és un dels objectius de l’Oficina d’Economia Verda posada en marxa el passat mes de juliol per l’Ajuntament, “perquè cal avançar cap a un canvi de model de 100% energia renovable que ens ajude a protegir-nos contra la pujada de la llum”, manifestava.

Així, Sayo Gandia explicava que en aquest ja més de mig any de funcionament, les consultes de particulars i representants d’associacions han estat encaminades majoritàriament a reduir el cost de la facturació del subministrament elèctric o de gas, “i entre els possibles mecanismes per a aconseguir la reducció d’aquesta factura energètica està l’autoconsum, tant en l’àmbit individual com col·lectiu, per part de copropietaris d’un edifici, per exemple”. La regidora recordava que l’Oficina d’Economia Verda es troba ubicada al Mercat Municipal, i que per fer ús d’ella cal concertar cita prèvia al telèfon 697854465.

Per altra banda, la regidora afegia que des de l’Ajuntament també s’està coordinant des de fa uns mesos amb les associacions empresarials COEVAL i ATEVAL i empresaris del sector energètic diversos projectes a posar en marxa; i des de la regidoria s’ha traslladat a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica l’interés per adherir-se a la xarxa de municipis del Pla d’Impuls les energies renovables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =