25n
25N
25N

Ontinyent inicia la rehabilitació de la cúpula del Passeig de Benarrai dins del pla d'obres de "Tornem Junts"

Ontinyent inicia la rehabilitació de la cúpula del Passeig de Benarrai dins del pla d'obres de "Tornem Junts"
16/09/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent està executant obres de rehabilitació de la cúpula del Passeig de Benarrai, que presentava diversos danys a causa dels efectes acumulats dels temporals de pluja i neu així com alguns actes vandàlics i el mateix pas del temps. L’actuació està sent duta a terme per l’empresa local Vivers la Baronia i s’executa dins del pla d’obres de “Tornem Junts”, el programa impulsat pel Govern d’Ontinyent per reactivar l’economia local front als efectes de la Covid-19 als diferents sectors.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que des de la seua col·locació en 2015, “la cúpula s’ha convertit en un element emblemàtic, raó per la qual tindrem cura en mantenir el disseny basat en els colors bàsics de la natura que va fer el veterà artista ontinyentí Cesc Biosca, qui va guanyar el concurs de pintura mural convocat per l’Ajuntament per decorar-la. Al mateix temps, tractarem que l’actuació garantisca una perdurabilitat molt més llarga dels diversos elements”, assenyalava.

Els treballs han suposat ja el desmuntatge dels taulells de colors, deixant-se únicament els taulons de l’estructura, que està sent reforçada. A més a més es polirà tota la fusta i s’aplicarà vernís, a més de netejar els escrits o grafitis existents. Posteriorment es col·locaran nous taulells de forma triangular iguals als anteriors, acabats amb colors sòlids que reproduiran la composició cromàtica anterior: groc, roig, verd i blau. Amb pintura més resistent a l’anterior. Finalment es rejuntaran les juntes dels triangles amb espuma de poliuretà de color negre resistent a l’exterior, cobrint totalment el llom dels taulells de forma que reduïsca al màxim la capacitat de penetració de l’aigua, protegint així l’estanquitat de la cúpula i les condicions dels taulons de l’estructura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 4 =