25n
25N
25N

Ontinyent posa a disposició de Sanitat tots els espais municipals per a una vacunació massiva

Jorge Rodríguez destaca que l’Ajuntament “donarà totes les facilitats possibles perquè s’immunitze com més prompte millor a la ciutadania”

Ontinyent posa a disposició de Sanitat tots els espais municipals per a una vacunació massiva
08/02/2021 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat a disposició de la Conselleria de Sanitat tots els espais municipals per facilitar la vacunació massiva que està estudiant dur a terme la Generalitat Valenciana, una volta la Comunitat reba a les setmanes vinents les vacunes que està esperant de distintes farmacèutiques. En aquest sentit, des del govern ontinyentí s’ha enviat aquest dilluns una carta d’oferiment formal a la direcció del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, on es posa a disposició de la campanya de vacunació contra la covid-19 tots els mitjans materials i humans que siguen de competència municipal, com ara les instal·lacions esportives, culturals, administratives i socials, a més del personal que es considere necessari per a un adequat desenvolupament de la campanya.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que des de l’Ajuntament “donarem totes les facilitats possibles perquè s’immunitze com més prompte millor a la ciutadania. Davant una circumstància com la que estem vivint, actuar de manera ràpida i organitzada pot marcar la diferència”. L’alcalde ha insistit que aquest oferiment de les instal·lacions inclou l’articulació de dispositius necessaris, a través de la Policia Local, Protecció Civil i Serveis Socials, per garantir el normal i segur desenvolupament en els centres que se seleccionen: “som conscients que una vacunació d’aquestes característiques necessita la màxima col·laboració institucional, i segons anem fent en aquesta pandèmia, estem en disposició d’oferir a la Conselleria tot allò que necessite per accelerar al màxim la vacunació”.

Des del Govern d’Ontinyent es van duent a terme accions a distints nivells des del minut zero de pandèmia, “i seguirem actuant amb la màxima celeritat, perquè la resposta al repte de la Covid així ho requereix”, manifestava l’alcalde d’Ontinyent, qui recordava que l’Ajuntament ja va cedir a la Conselleria la Sala Gomis per tal que puguen dur-se a terme les tasques de l’àrea de Rehabilitació de l’Hospital d’Ontinyent, una mesura que permet deixar espai al Departament de Salut de la ciutat per atendre als pacients no covid provinent d’altres hospitals, principalment de Xàtiva.

Quant a altres accions per fer front a la pandèmia, Jorge Rodríguez també recordava que des del mateix moment de l’alçament del confinament de la passada primavera l’Ajuntament d’Ontinyent ja havia organitzat la mobilització de prop de 4 milions d’euros a través del Pla Tornem Junts, que va incloure ajudes als autònoms i autònomes, però també al sector de la construcció i afins. Igualment, es van crear els “Xecs Tornem Junts”, que van permetre injectar en els comerços, serveis i hostaleria de la ciutat més d’un milió d’euros en menys de 6 mesos.

Al mateix temps es va prioritzar el pagament a proveïdors, es va ajornar el pagament d’impostos i es va crear la marca “Tèxtil Ontinyent”, que va nàixer junt amb el Clúster Tèxtil Sanitari per impulsar el manteniment i creació de llocs de treball a la indústria local. Amb aquest objectiu, i també per fomentar el compliment de la normativa anticovid, s’ha posat en marxa a les darreres setmanes la campanya “Queda’t a casa”, que inclou programació cultural, esportiva i gastronomia amb la del servei de repartiment a domicili o recollida en local dels serveis de restauració d’Ontinyent.

Aquestes ajudes econòmiques es van complementar amb iniciatives de caràcter social per a doblegar la corba de la desigualtat que la pandèmia provocava, com ara un pioner sistema d’atenció psicològica, que actualment es continua prestant, o un servei de compra a domicili per a gent gran o amb mobilitat reduïda. A més a més, durant 2020 es va augmentar fins a un 65% les ajudes d’emergència social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 5 =