25n
25N
25N

Ontinyent disposa un protocol de seguretat per a Tots Sants i reforça el transport gratuït al cementeri

Les mesures inclouen la senyalització d’itineraris, la distribució de gels desinfectants i la recomanació d’estar un màxim de 30 minuts a les instal·lacions

Ontinyent disposa un protocol de seguretat per a Tots Sants i reforça el transport gratuït al cementeri
22/10/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha disposat un protocol de seguretat específic per a la festivitat de Tots Sants al cementeri municipal, i ha reforçat el servei de transport gratuït al camp sant per evitar massificacions i afavorir les visites en diferents dies i horaris. La regidora de Cementeri, Mercedes Pastor; el regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta; i la regidora de Transport, Inma Ibáñez, presentaven les novetats per a una edició de Tots Sants que, en paraules de Mercedes Pastor, “està marcada inevitablement per la Covid-19, on hem disposat tot perquè la ciutadania puga visitar als seus difunts de la manera més segura possible, amb un protocol específic en concordança amb les recomanacions de la Conselleria de Sanitat”, manifestava.

Entre les mesures d’aquest protocol estan el control del manteniment de distància de seguretat interpersonal d’almenys 1,5 metres; control d’aforament al recinte; senyalització d’itineraris de circulació de les persones; ús de la màscara de forma obligatòria (excepte a persones que presenten alguna malaltia o dificultat respiratòria); l’establiment de mesures d’higiene, neteja i desinfecció d’espais; o la dotació de gels desinfectants, guants, així com més papereres i contenidors. A més a més, es recomana estar un màxim de 30 minuts a les instal·lacions.

Mercedes Pastor agraïa la col·laboració de la regidoria de Serveis Municipals en aspectes com la pintura als pavellons o disposició d’escales, i avançava entre els objectius de la regidoria per als anys vinents l’impuls a millores relacionades amb la seguretat de les instal·lacions, com l’augment de les baranes. A més a més, recordava que a través de la web municipal es pot accedir al servei online de localitzador de nínxols.

Manuel Cuesta també coincidia en destacar la bona sintonia entre les regidories per seguir millorant la comoditat i seguretat del cementeri, “un espai que a les últimes legislatures ha canviat radicalment en positiu, un treball que seguirem fent als anys vinents en les xicotetes coses que puguen quedar pendents”, manifestava.

Més autobusos durant més dies al cementeri

Una altra de les recomanacions al protocol és la d’estar un màxim de 30 minuts a les instal·lacions, i acudir els dies previs de la festivitat a dipositar els rams de flors en nínxols i fer les tasques de neteja i adequació, per a poder així deixar el dia 1 com a dia de visita.

Per contribuir al fet que açò siga possible, la regidoria de Transport ha ampliat i reforçat el servei de transport en bus gratuït al Cementeri, habilitant des d’ahir dimecres i durant una setmana un autobús que puja a les 10 al cementeri i baixa a les 11:30. Així mateix, dijous 29, divendres 30 i dissabte 31 hi haurà autobusos de pujada a les 9:00, 11:00 i 16:00, i el dia de Tots Sants es comptarà amb dos autobusos pujant i baixant cada hora de forma continuada; i dilluns dia 2 es disposarà d’autobusos de pujada a les 15:30 i 16:30.

En tots els casos es farà el recorregut habitual amb parada a Fonti-Tour, Rovira, Dos de Maig (tres parades), Coronació i Sant Remo. Inma Ibáñez feia una crida “a aprofitar el servei extraordinari que ja està en marxa i pujar al cementeri de forma repartida, no sols els dos o tres dies previs a Tots Sants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + un =