25n
25N
25N

Ontinyent destinarà 350.000 euros a la millora de l'atenció presencial i telemàtica a la ciutadania

Es comptarà amb un renovat punt d’informació ciutadana a l’Ajuntament i s’implantarà un nou programa per agilitzar la gestió interna

Ontinyent destinarà 350.000 euros a la millora de l'atenció presencial i telemàtica a la ciutadania
04/11/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà en 2021 al voltant de 350.000 euros en accions enfocades a la millora de l’atenció a la ciutadania, tant de manera presencial com telemàtica. És la xifra global plantejada des de la regidora de Govern Obert, Modernització i Transparència, que gestiona Natàlia Enguix, qui donava detalls hui sobre les accions previstes en aquest sentit al projecte de pressupost municipal per a l’any vinent.

Enguix detallava que es comptarà amb 170.000 euros destinats a la transformació de la planta baixa de l’Ajuntament: A l’accés de l’edifici municipal ja s’ha fet un primer pas habilitant un punt d’informació ciutadana, on es faran unes obres que faran aquest punt més accessible i adaptat a la situació derivada de la pandèmia. Una situació que ha motivat a les administracions a fer un esforç per fomentar l’atenció telemàtica, una línia en la qual s’han fet avanços però on es vol aprofundir.

Natàlia Enguix recordava que l’Ajuntament ha habilitat un espai a la web municipal per demanar hora d’atenció i facilitar la realització de gestions online, cosa que ha permés que des del passat 31 de desembre s’hagen produït 700 altes a la carpeta ciutadana i gestionat “en línia” més de 5.500 certificats d’empadronament; més de 2.000 volants d’empadronament, i el pagament de més de 2.500 rebuts. Des de la regidoria es vol continuar avançant en aquesta línia, i per això s’incorporarà un nou programa per agilitzar la gestió interna pressupostada en 165.000; s’impulsarà la renovació i millora de l’APP i la web municipal o un “visor pressupostari” que incremente més si cap a la transparència a la gestió dels pressupostos.

En definitiva, afegia Enguix, “volem que l’Ajuntament d’Ontinyent siga una administració resolutiva i amable per a la ciutadania, que ajudes a les persones a estalviar temps i diners, perquè això també és foment de la promoció econòmica. Seguirem treballant per afrontar aquesta crisi social, sanitària i també econòmica de la millor manera possible perquè davant la nova realitat que ens ha tocat viure, parar-nos no és una opció”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + deu =