25n
25N
25N

Ontinyent destinarà 1,5 milions d'euros en sostenibilitat en 2020

Ontinyent destinarà 1,5 milions d'euros en sostenibilitat en 2020
11/12/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent destinarà 1,5 milions d’euros en inversions per afavorir la sostenibilitat i contra el canvi climàtic en 2020. Així ho confirmava la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, qui avançava que el treball per mitigar l’impacte ambiental “serà un dels principals objectius del Govern d’Ontinyent els anys vinents”.

Gandia feia aquestes declaracions en la roda de premsa on l’alcalde, Jorge Rodríguez, i la regidora de Transport, Inma Ibáñez, donaven detalls del nou servei gratuït de Transport Públic urbà que entrarà en funcionament el pròxim 1 de gener a Ontinyent. Al seu torn de paraula, l’edil de Medi Ambient donava detalls de com es distribuiran estos 1,5 milions d’euros en inversions directes contra el canvi climàtic (al marge dels diners que destinarà la Conselleria d’Agricultura per al projecte del futur col·lector) i que es repartiran en 4 eixos.

El primer d’estos objectius serà la millora de l’eficiència energètica en edificis, infraestructures i serveis públics, destinant una subvenció europea de 200.000 euros dels Fons Feder per a millorar l’eficiència energètica del pavelló d’esports. En segon lloc, s’aposta per millorar les xarxes d’aigua per evitar fugues, previndre vessaments i mantenir el bon estat dels pous, destinant-se 225.000 euros a millores al Pou dels Tarongers i 220.000 a la xarxa d’aigua i clavegueram.

En tercer lloc, i dins l’aposta per potenciar una mobilitat sostenible, a més de l’aposta pel transport públic gratuït, es posarà en marxa un sistema públic de prestes de bicicletes elèctriques (74.500 euros); millora de la xarxa d’aparcabicis (17.000); i subvenció per als kits elèctrics de bicicleta (inicialment 10.000 euros). Finalment, dins de les accions d’adaptació a la ciutat per pal·liar els efectes de la DANA, es destinen 200.000 euros per a obres hidràuliques a la zona de Benarrai; i 300.000 per a la regeneració de la Cantereria i estabilització del talús de la zona, també amb fons europeus FEDER.

Altres accions mediambientals seran la creació de l'”Oficina Verda” (15.000 euros); la continuïtat del servei de trituració de poda (43.000); elaboració d’un Pla d’Acció Pel Clima i l’Energia (18.000); i una subvenció al Consell de Medi Ambient (12.000 euros).

En paraules de Sayo Gandia: “La lluita contra el canvi climàtic ha quedat clar que ha de ser un dels objectius principals per als futurs anys. Volem adaptar la nostra ciutat per al futur, contribuint en la lluita contra l’escalfament del planeta i mitigar l’impacte ambiental, aportant eixe granet de sorra des de l’àmbit local del qual sempre ens parla el nostre alcalde”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + onze =