25n
25N
25N

Ontinyent determina que la comunitat educativa de l’IES l’Estació participe en l’elaboració del projecte del nou centre

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, creu que la visió dels principals usuaris ajudarà a fer millor el projecte

Ontinyent determina que la comunitat educativa de l’IES l’Estació participe en l’elaboració del projecte del nou centre
21/04/2020 -

Un institut fet entre tots i totes. Això és el que pretén el Govern d’Ontinyent que siga el nou IES l’Estació, centre que després d’anys de reivindicacions ha començat el compte enrere para a la seua construcció: “és un projecte tan desitjat que no podíem deixar al marge a aquells que van a ser els seus principals usuaris i, per això, volem que participen activament en el disseny del nou institut”, ha exposat el regidor d’Educació, Óscar Borrell.

En aquest sentit, el Govern d’Ontinyent ha determinat que la comunitat educativa de l’IES l’Estació tinga un lloc en la comissió que s’encarregarà de supervisar l’elaboració del projecte del nou centre. De dita comissió formaran també part els tècnics municipals i l’empresa encarregada de redactar el projecte: “fins ara es deixava com una recomanació als redactors dels altres projectes, però en estos plecs apareix com un requisit perquè volem que siga un nou centre molt participat”, ha destacat Borrell.

És una de les novetats del plec de condicions del concurs públic per a l’adjudicació de la redacció del projecte, aprovat pel ple d’Ontinyent. Els treballs ixen a licitació per un import de 634.000 euros. La quantia del projecte obliga a la seua publicació en el Diari de la Unió Europea (DUE): “es un moment històric i il·lusionant, perquè és el primer pas al camí de l’execució real d’unes obres llargament demandades, que comporten una inversió global de 12 milions d’euros de la Generalitat. Però sobretot suposa atendre a una llarga demanda i una necessitat educativa que ara per fi va a fer-se realitat”, destacava Borrell, qui ha agraït als serves municipals la seua implicació en el desenvolupament del pla Edificant a Ontinyent

Borrell destacava que el nou centre es construirà 50 anys després de la construcció de les actuals instal·lacions, que seran enderrocades a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat, i avançava que mentre duren les obres l’alumnat serà reubicat en una nova zona de barracons diferent a l’actual, en la zona adjacent a l’estació de trens, segons es va acordar en una reunió prèvia a l’Estat d’Alarma pel COVID-19 en la que van participar el propi Òscar Borrell; el regidor de Territori Joan Sanchis; el Director Territorial d’Educació Santiago Estañan; el Cap del Servei d’Infraestructures Educatives Eliseo Amado; així com tècnics municipals.

El projecte d’obra es desenvoluparà a partir d’allò que determine al programa funcional del nou centre, que s’ubicarà al mateix espai que l’actual, i que serà enderrocat a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat. En aquest programa es contempla que el centre tindrà 5.432 m2 per a espais docents, incloent 2998 m2 d’espais docents específics (aules d’informàtica, música, educació plàstica i visual, tecnologia, laboratoris o gimnàs); 1.411 m2 d’aules generals polivalents (un total de 26 aules i 810 taquilles unipersonals); 339 m2 d’espais docents comuns (l’actual edifici d’usos múltiples); 344 m2 per a serveis higiènics i 250 m2 d’aules per a xicotets grups o recolzament a la integració.

A més a més hi haurà 547 m2 per a despatxos i espais destinats a l’administració del centre; 192 m2 per a magatzems i serveis generals; i 125 m2 per a cafeteria. En total seran prop de 10.000 m2 de superfície construïda, entre els 9384 m2 del nou edifici més els 543 del saló d’actes ja existent. El nou centre complirà amb els requisits d’eficiència energètica en el que s’està treballant des de l’Ajuntament amb els diversos centres escolars de la ciutat. L’IES l’Estació, construït en 1970, compta amb al voltant de 800 alumnes, així com 90 professors i professores per a una oferta que inclou 28 unitats escolars d’ESO, batxillerat i cicles formatius.
 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − tretze =

museo prehistoria