25n
25N
25N

Ontinyent controla l'espai aeri per millorar la resposta a l'emergència

Ontinyent controla l'espai aeri per millorar la resposta a l'emergència
26/11/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha obtingut l’autorització de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per controlar el seu espai aeri, i oferir així una millor resposta a l’emergència i les necessitats de seguretat. El regidor de Seguretat, Pepe Gandia, que compareixia davant els mitjans junt amb la regidora de Modernització, Natàlia Enguix, i el Comissari de la Policia Local, Juan Serrano, explicava que amb l’obtenció d’aquesta autorització, “els drons recentment adquirits per la Policia Local gaudeixen d’una capacitat de resposta més àgil i una major llibertat de moviments, a més d’evitar-se els riscos que puguen derivar-se de l’ús descontrolat de drons i dispositius de vol privat”.

Així, els pilots de drons de més de 250 grams de pes hauran de demanar permís a l’Ajuntament per volar al terme municipal, com també helicòpters, avionetes o globus aerostàtics que volen a 125 metres d’altura o menys. Els drons municipals, pilotats per 3 agents de la Policia Local especialment formats en la matèria, podran fer ús de l’espai aeri en tot moment, cosa que Natàlia Enguix, explicava que “suposa un nou important reforç operatiu per a la nostra Policia, una línia en què ve treballant el Govern de Jorge Rodríguez i que ha suposat als últims temps l’adquisició de 5 nous vehicles patrulla, 50 armilles antibales, 2 pistoles Taser, 1 etilòmetre o 1 dispositiu drogotest”, explicava.

Així, als seus primers mesos de funcionament després d’haver estat incorporats el passat mes de juny, la Policia Local ha pogut detectar una plantació de marihuana o localitzar un dipòsit il·legal de vehicles en el nucli urbà, a més de reforçar la vigilància al disseminat, entre altres qüestions. Pepe Gandia explicava que el potencial d’aquests dispositius “és enorme, podent emprar-se en cerca i rescat de persones, resposta a incendis forestals, urbans o industrials; cobertura policial per garantir la seguretat dels i les agents abans d’entrar a un lloc; vigilància del trànsit, rescat de persones i pràcticament qualsevol cosa que imaginem que pot arribar a fer un dron hui en dia”, manifestava.

Els drons, model Mavic 2 Enterprise Dual, estan equipats amb una càmera radiomètrica que inclou visió tèrmica i d’infrarojos; un focus dual per a missions aèries en espais amb poca llum; un altaveu amb projecció de 100 decibels, pot fer fotos i gravar vídeo, i compta amb un sistema de 10 sensors que permeten volar i mantenir vol estacionari de forma estable. També tenen un sistema d’assistència que detecta objectes i esquivar-los mentre es mou i tenen un abast de fins a 8 quilòmetres des del punt de control del pilot. El seu cost conjunt va ser de 8.380 euros, “un preu més que raonable per al servei que ens presten”, concloïa el regidor de Seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − deu =

art en blanc
art en blanc