25n
25N
25N

“Ontinyent contra el Foc” tornarà en juny de manera adaptada a la pandèmia

La regidora de Sostenibilitat exposa el funcionament de la campanya al voluntariat que reprendrà el servei de vigilancia de les serres

“Ontinyent contra el Foc” tornarà en juny de manera adaptada a la pandèmia
21/05/2020 -

“Ontinyent contra el foc”, la campanya de voluntariat forestal posada en marxa per l’Ajuntament d’Ontinyent, tornarà a posar-se en marxa al mes de juny de manera adaptada a la pandèmia del Covid19. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, acompanyada de dues tècniques municipals del departament de Medi Ambient, donava ahir detalls sobre com serà la campanya d’enguany al voluntariat que reprendrà aquest servei de vigilància de les serres inicialment des del 15 de juny al 15 de setembre.

Com que gran part dels 40 voluntaris i voluntàries de l’any passat han mostrat la seua predisposició a reprendre la seua participació, enguany no es farà campanya de captació de nou voluntariat. Les persones participants, que ja han estat formades i coneixen el funcionament de la iniciativa, comptaran enguany amb equips de protecció com mascaretes i gel hidroalcohòlic, i en cap cas podran dur a terme la seua tasca en grups de més de 2 ó 3 persones. Els vehicles seran desinfectats abans i després de cada torn, i setmanalment seran objecte d’una desinfecció més intensa a càrrec d’una empresa especialitzada.

Les persones voluntàries tornaran a comptar amb les habituals facilitats i incentius que dóna el programa, com ara ajudes al quilometratge per als qui utilitzen vehicles motoritzats; dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfon mòbil, emissora de ràdio al vehicle, prismàtics i equipament; així com les samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament. La regidora agraïa la resposta i implicació del voluntariat, i animava a les persones assistents a l’acte “a continuar amb una tasca tan important com la d’evitar incendis i situacions de risc per a les nostres serres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 3 =