25n
25N
25N

Ontinyent constitueix la Mesa Interdisciplinar per coordinar l'atenció a les víctimes de violència masclista

Ontinyent constitueix la Mesa Interdisciplinar per coordinar l'atenció a les víctimes de violència masclista
27/02/2020 -

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, presidia aquest dimecres la reunió constitutiva de la Mesa Interdisciplinar per a l’Atenció a la Violència Masclista, una nova eina per treballar de manera coordinada en la prevenció i atenció d’aquesta problemàtica social. La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, explicava que la creació d’aquesta Mesa “respon a la importància d’oferir una atenció la més individualitzada i especialitzada possible als casos que es donen a la ciutat. Volem donar una resposta altament eficaç, i treballar de manera coordinada és clau en el compliment d’aquest objectiu”, manifestava.

Aquesta Mesa va tenir una presa de contacte prèvia en una reunió interdisciplinar en la passada legislatura, en la que es va explicitar la necessitat d’una major coordinació dels esforços per garantir la millor atenció a la víctima, apuntant entre els objectius a abordar la creació d’un espai de diàleg i coordinació interinstitucional. Ara, aquest espai es crea de manera formal, amb una Mesa que integra a totes i tots els professionals que atenen aquests casos.

Així, formen part de la mesa l’Alcalde; la regidora d’Igualtat i Govern Obert; el regidor de Policia; els Comissaris de Policia Local i Policia Nacional; el responsable del lloc de comandament de la Guàrdia Civil; el Coordinador dels Serveis socials municipals i dues treballadores socials especialitzades; l’Agent d’Igualtat; la Directora de l’Hospital d’Ontinyent; el Coordinador del Servei d’Urgències de l’Hospital; la tècnica municipal d’Educació; i representants del Centre Dona Rural; el Punt d’Encontre Familiar i la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València a Ontinyent.

Natalia Enguix incidia en destacar com a “clau” el treball conjunt i transversal en la lluita contra la violència de gènere i en defensa d’una igualtat real. Una línia que la regidora assenyalava que “som ben conscients des del Govern d’Ontinyent, sent exemples al respecte línies d’acció com el servei d’assessorament psicològic i jurídic a dones víctimes de la violència de gènere; el projecte de visibilització de les dones esportistes; els tallers de coeducació desenvolupats en els centres educatius; el desenvolupament del Pla d’Igualtat a l’Ajuntament amb accions com la formació al personal en llenguatge no sexista, o el suport a l’empoderament de dones víctimes de la violència de gènere, entre altres iniciatives que estem impulsant i seguirem impulsant”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 3 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud