25n
25N
25N

Ontinyent complementarà el valor de les cases del carrer de la Canterería

L’ajuda destinada a propietaris que venguen la seua casa s’haurà de destinar a la compra d’altra vivenda per a primer habitatge o rehabilitació d’altra que ja tinguen

Ontinyent complementarà el valor de les cases del carrer de la Canterería
03/03/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent complementarà el valor de les cases del carrer de la Canterería amb una subvenció de 15.000 euros per cada cas. El consistori ontinyentí fa així un nou pas cap a la solució al problema de les reiterades inundacions en aquesta zona, que es pretén convertir en un parc inundable prèvia adquisició i enderroc de les actuals edificacions, iniciativa que va estar destacada per la ministra de Transició Ecològica Teresa Rivera com a “valenta” per part de l’alcalde.

Per fer possible aquesta adquisició, els habitatges han estat valorats per part dels tècnics d’acord amb el valor cadastral, en compliment de la legalitat vigent. L’Ajuntament, conscient del valor sentimental i emocional que per als propietaris té abandonar l’habitatge, i tenint en compte que alguns propietaris entenen que els diners en què es valora el seu habitatge no són suficients per a adquirir altra, està preparant aquesta línia d’ajudes per tal de complementar la valoració tècnica. Les condicions per acollir-se a aquestes ajudes són que els habitatges, que estiguen entre els números 151 i 197 del carrer, siguen venuts a l’Ajuntament i que les persones propietàries compren un altre immoble com a habitatge principal o rehabiliten una que ja tinguen amb la mateixa finalitat.

Cal recordar que el carrer de la Canterería està catalogada en el Pla d’Acció Territorial sobre prevenció de riscos d’inundacions de la Comunitat Valenciana (PATRICOVA) com a zona inundable per la qual cosa es requereix una actuació pública immediata, atés que els episodis d’inundacions s’estan repetint cada vegada amb major freqüència. De fet, el pla de regeneració de la Cantereria suposarà en els pròxims anys un esforç inversor que supera els 3 milions d’euros, xifra en la qual s’inclou la compra dels habitatges i el posterior enderrocament, l’actuació sobre els talussos de la zona i la creació d’una zona verda inundable, tal com s’ha creat en el llit del riu que dona a la zona del Molí Descals.

Al mateix temps que s’està treballant en la compra d’habitatges per a procedir al seu enderrocament i reconversió en zona verda inundable, també es posarà en marxa el procés per a la descatalogació de la zona, que deixar de ser urbana per a ser qualificada d’inundable. Arribat el moment i finalitzat aquest procés, aquells propietaris que no hagen venut els seus habitatges tan sols tindrien l’opció d’obtenir la quantitat que per elles es determinara en el consegüent procés d’expropiació, que podria ser inferior a la valoració que han realitzat els tècnics i que, atés que no seria una venda a l’Ajuntament, no podrien acollir-se a l’ajuda-complemente de 15.000 euros que el consistori ofereix.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha explicat que s’està realitzant tot l’esforç possible per a donar una solució al problema del carrer de la Canterería “però el que en cap cas va a fer-se és cedir a pressions per part de persones que vulguen aprofitar la situació per a especular”, concloïen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − nou =

caixaontinyent
paterna