25n
25N
25N

Ontinyent disposa pictogrames als passos de vianants per una mobilitat més segura

Ontinyent disposa pictogrames als passos de vianants per una mobilitat més segura
25/11/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a disposar pictogrames als passos de vianants per tal d’afavorir una mobilitat més segura i inclusiva. La iniciativa era presentada aquest dilluns al marc de les activitats del Dia Internacional de la Ciutat Educadora que organitza la regidoria d’Educació comptant amb la participació del Consell Educatiu d’Ontinyent, i consisteix a afegir als passos de vianants una sèrie de senyalitzacions amb textos i imatges per tal que les persones presten més atenció al moment de creuar, reduint així el risc d’atropellament. La retolació dels pictogrames es posa en marxa inicialment als voltants del recinte firal, les escoles i centres de majors, però es planteja estendre-la a la resta del nucli urbà.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que amb aquesta iniciativa ja va tindre un precedent fa un any amb la col·locació de pictogrames identificatius als edificis i espais públics, “una idea que a més ajuda als xiquets i xiquetes amb autisme a identificar els llocs o, en el cas dels passos de vianants, a saber el que han de fer. Accions com aquesta són xicotets passos però que ajuden a seguir avançant cap a una ciutat educadora i inclusiva, igual que hem fet també amb el recent ‘Dia sense soroll’ organitzat a la Fira comptant amb la col·laboració d’Inclou-Tea”, assenyalava.

Coincidint amb la presentació dels pictogrames, alumnat del CEIP Vicent Gironés participava d’una activitat en la qual un agent de Policia els indicava algunes qüestions bàsiques a l’hora d’utilitzar els passos de vianants. La regidora d’Educació viària, Inma Ibàñez, explicava que activitats com aquestes “també serveixen perquè els i les menors involucren als seus progenitors en l’educació viària, ja que cada volta és més comú que la gent estiga més pendent dels dispositius mòbils que del trànsit. Només per un accident que evitem ja paga la pena”, concloïa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 7 =

CCCC
activem alfafar