25n
Orgull
Orgull

Ontinyent col·laborarà amb Climent en la subvenció d'instal·lacions d'autoconsum energètic en els polígons

L’Alcalde Jorge Rodríguez es reuneix a València amb el conseller Rafael Climent per repassar les inversions a la ciutat de la Conselleria d’Economia Sostenible

Ontinyent col·laborarà amb Climent en la subvenció d'instal·lacions d'autoconsum energètic en els polígons
03/09/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent se sumarà a l’aposta de la Conselleria d’Economia per dotar els polígons industrials d’instal·lacions d’autoconsum per reduir la factura elèctrica de la indústria. Així li ho ha avançat l’alcalde, Jorge Rodríguez, al conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, en la reunió mantinguda aquest matí a València. Durant l’encontre, entre altres assumptes, s’ha tractat la necessitat de continuar la tasca de fer més eficients els polígons industrials d’Ontinyent, on en els últims anys la conselleria, l’ajuntament i els particulars han invertit més de 5 milions d’euros en obres de modernització.

En aquest sentit, el conseller Rafael Climent ha exposat a l’alcalde d’Ontinyent que la conselleria mantindrà una aposta decidida a favor de la modernització dels espais industrials, amb dues línies d’ajudes: una, que és la que ve convocant-se aquests anys i que està destinada a millorar els entorns del polígon; i altra línia, que s’encetarà en 2020, vinculada a projectes d’energies renovables i autoconsum que permeten reduir els costos energètics de les empreses. Aquesta nova línia, que tindrà caràcter bianual i busca facilitar la implantació de centrals minieòliques o plantes fotovoltàiques en polígons industrials que faciliten l’autoconsum reduint la despesa energètica d’aquestes àrees industrials i fer-les més competitives.

L’alcalde posava en relleu la importància “de continuar la línia encetada la passada legislatura, a la qual entre les diverses administracions i els propietaris es va invertir 5,3 milions d’euros als nostres polígons, per tal de mantenir i potenciar el nostre ADN Industrial. Si els pobles de platja inverteixen en els seus passeigs, els pobles més industrials hem d’apostar per atraure i retenir empreses, i per això és molt important comptar amb el suport de la Generalitat Valenciana, en aquest cas, de la conselleria d’Economia Sostenible”, explicava.

La Conselleria d’Economia Sostenible ha concedit en els últims temps 2 milions d’euros dins de les línies d’ajudes impulsades per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Els projectes de modernització dels polígons industrials presentats pel Govern d’Ontinyent a les distintes convocatòries d’ajudes han permés actuar a l’Altet, El Pla, Sant Vicent i l’àrea 37. Precisament aquest més començaran les tres últimes actuacions, per un import global d’adjudicació de 600.000 euros, dels quals 240.000 euros seran aportats per l’ajuntament i la resta, 360.000 euros, han estat concedits per la conselleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =