25n
25N
25N

Óscar Borrell destaca el CEIP La Solana com exemple d’aposta per l’eficiència energètica als centres educatius

Óscar Borrell destaca el CEIP La Solana com exemple d’aposta per l’eficiència energètica als centres educatius
28/01/2020 -

El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, ha destacat el CEIP La Solana com “un exemple perfecte de l’aposta per l’eficiència energètica que volem estendre a altres centres educatius, aprofitant ajudes d’altres administracions”. Així ho manifestava l’edil ontinyentí després que el consistori haja publicat la licitació de les obres de canvi de finestres exteriors al centre, per un import de 84.520 euros mes IVA, per a la que es podran presentar ofertes fins al proper 17 de febrer. L’obra que ix a concurs públic suposa la substitució de prop de 40 finestres exteriors per altres noves i amb millors prestacions tèrmiques, a les aules d’infantil, els aseos, zones de despatxos, sala de professors, secretaria i les aules ubicades a l’ala nord.

La intervenció se suma a la recent implantació d’un nou sistema de calefacció intel·ligent amb dipòsits d’aigua calefactables i radiadors amb electrovàlvules, que permetrà estalviar més d’un 30% d’energia, una acció que, junt al canvi de finestres, compten amb una ajuda de 140.000 euros obtinguda dins del Pla de Manteniment d’Escoles de la Diputació de València. Borrell recordava que estes actuacions han estat possible gràcies a les gestions realitzada pel diputat comarcal Joan Sanchis, per tal de d’executar el Pla de Manteniment d’Escoles en aquest centre, ja que inicialment estava previst en altre que ja estava inclòs en el Pla Edificant.

Precisament dins del Pla “Edificant”, que executa l’Ajuntament amb fons de la Generalitat Valenciana, estan previstes actuacions per valor de més de 120.000 euros al centre que, entre altres accions, inclouran la substitució de 9 portes de fusteria exterior. El canvi d’estes portes per altres d’alumini reforçat amb doble vidre de seguretat també suposaran altra millora en l’aïllament tèrmic, altra intervenció que, en paraules del regidor, “suposarà un doble benefici, ja que a més d’afavorir la sostenibilitat i lluitar contra el canvi climàtic, obtindrem un benefici econòmic per a la població, ja que la factura energètica dels centres educatius la paga l’Ajuntament”, recordava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 11 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus