25n
25N
25N

Ontinyent obri un camí provisional com a alternativa de pas al Camí del Pont del Rei

Ontinyent obri un camí provisional com a alternativa de pas al Camí del Pont del Rei
26/09/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha habilitat un camí provisional d’1 kilòmetre per donar alternativa de pas als veïns i veïnes del Camí del Pont del Rei, greument afectat per la DANA. A causa dels despreniments que ha patit aquest camí que passa per un barranc, el pas de vehicles es veu totalment impossibilitat. Com a solució provisional d’emergència i fins que es puga reparar amb ajuda d’altres administracions, la regidoria de Serveis Municipals que coordina Manuel Cuesta ha creat un camí provisional d’al voltant 1.000 metres d’extensió, que passa per terrenys municipals i també per altres privats, després de comptar amb les corresponents autoritzacions de les persones propietàries. El camí, creat amb sahorres prensades, permet el pas dels vehicles del veïnat del Camí del Pont del Rei fins les seues propietats.

Cal recordar que des del mateix moment de la tempesta i ara com ara la regidoria de Serveis Municipals ha estat treballant per actuar davant els múltiples desperfectes que afecten al 70% dels camins del terme (amb més de 2 milions d’euros en danys), atenent en primer lloc els de major urgència per ser vies d’accés a habitatges sense alternatives de pas, com és el cas del Camí del Pont del Rei. En aquest sentit, i davant les crítiques realitzades pel Partit Popular al voltant del Camí Vell de Xàtiva, des del Govern d’Ontinyent s’ha lamentat que el PP “vulga traure rèdit polític de la situació mostrant molt poc sentit de la responsabilitat, obviant (mal)intencionadament elements claus en una nota de premsa molt desafortunada”.

Manuel Cuesta explicava que “efectivament, el Camí Vell de Xàtiva està en mal estat, i per això està tancat al pas de vehicles i vianants, que no deuen passar per allí fins que la Generalitat Valenciana procedisca ben aviat a la seua reparació, ja que aquest camí està dins de l’àrea que depèn directament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX). Els tècnics autonòmics ja han passat a visitar la zona i estem a l’espera que actuen de seguida, com faran també en el Camí de la Costa i el Camí de la Clariana, en la mateixa situació. Però tot i això el PP també podria recordar que el pas pel riu del Camí Vell de Xàtiva va ser creat de forma provisional com a alternativa a unes obres al Pont Nou, que no va ser tancat per comoditat del veïnat que treballa a les empreses de la zona, i que té alternatives de pas, no com altres molts camins del terme”.

Respecte a les critiques sobre els vessaments al Clariano, des del Govern es lamenta “que el PP pareix que no segueixen l’actualitat ni lligen els diaris, perquè si no sabrien que el gerent de l’EPSAR va dir el passat divendres que els vessaments del col·lector general estan reparant-se i fixava en 15 dies el termini per al cessament total d’aigües residuals al riu fins que s’aplicara la solució d’emergència. Criticar 6 dies després d’aquest anunci que hi ha vessaments mostra clarament què és el que vol fer el PP, aprofitar la brutícia per a jugar brut, que és que lamentablement acostumen a fer, perquè aquests dies han aportat ben poc. Mentrestant, la resta seguirem treballant coordinadament pel bé de la ciutadania, com posava ahir en relleu la Consellera Mireia Mollà quan va vindre a anunciar una inversió de 5 milions d’euros per donar solució definitiva als problemes del col·lector”, concloïen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 1 =