25n
25N
25N

El Ple d'Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins

El Ple d'Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins
14/05/2020 -

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el Conveni entre el consistori ontinyentí i ATEVAL (Associació d’empresaris tèxtils de la Comunitat Valenciana) per al foment, desenvolupament i consolidació del clúster sanitari tèxtil d’Ontinyent. Es tracta d’un conveni dotat amb 300.000€ i finançat íntegrament per l’Ajuntament d’Ontinyent del que podran beneficiar-se empreses de la ciutat per tal de reorientar la seua producció, amb un benefici doble: mantindre llocs de treball i reduir la dependència d’altres països de diferents materials de protecció i tèxtil sanitari.

El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, que agraïa el vot favorable de tots els grups municipals a esta iniciativa, explicava que “es tracta d’una actuació indispensable per a la protecció de l’interés general de la nostra societat en esta situació de crisi econòmica i social com la que estem patint, on la pandèmia provocada pel COVID-19 ha deixat en evidència la necessitat de comptar amb determinats sectors estratègics que ens permeta no haver d’acudir a mercats externs per proveir la societat d’elements tan bàsics com equips de protecció (EPIs), aparells de desinfecció o elements tecnològics que ens faciliten la lluita contra el virus”.

Aquest convenies concreta en quatre grans línies d’acció a executar entre 2020 i 2021: la creació d’una oficina tècnica que done suport a les empreses d’Ontinyent que tinguen voluntat de reconvertir la seua producció o part d’ella a la fabricació de material sanitari o d’EPIs; una missió de prospecció comercial a la Fira Medica prevista per al mes de novembre en Dusseldorf, fira líder mundial de tecnologia mèdica, per a poder organitzar en 2021 la participació com a expositors d’empreses d’Ontinyent; una tercera línia de suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE; i finalment una quarta línia de realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors. A més, s’afegeix una línia de subvencions per a les empreses d’Ontinyent per tal de finançar el cost de les homologacions i autoritzacions sanitàries que han esdevingut per tal d’adaptar la producció als nous productes sanitaris. El Pla també dóna cabuda a empreses no tèxtils, ja que existeixen clares sinergies entre diferents sectors enfront del nou mercat que es presenta.

Úbeda, destacava que aquesta iniciativa “és en benefici dels ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent, ciutat amb major quantitat d’empreses tèxtils de La Vall d’Albaida, que és al seu torn la comarca amb major presència d’empreses del sector. Una col·laboració público-privada en la creació d’un clúster sanitari que permeta a les empreses del tèxtil i afins consolidar les inversions realitzades per fer front a la COVID-19 i generar noves oportunitats de negoci per al sector. Un clúster obert i integrador amb el qual animem a implicar-se a la resta d’administracions, en benefici de tota la nostra ciutadania”, manifestava.

L’Ajuntament ja ha repartit més de 20.000 mascaretes “Tèxtil Ontinyent”

Per altra banda, l’Ajuntament ha repartit ja més de 20.000 de les mascaretes reutilitzables “Textil Ontinyent” encarregades a empreses locals, en consonància amb l’aposta del Govern d’Ontinyent pel manteniment dels llocs de treball en la indústria local. La primera tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Natàlia Enguix, que coordina el dispositiu municipal per al repartiment, recordava que esta primera onada de repartiment continua activa, i aquest divendres encara podran ser replegades de 8 a 15:00 als següents edificis públics: Cente Civic Llombo, CIM Sant Rafel, Casa de Cultura de Sant Rafel, Ajuntament, EPA Sant Carles, Infopolicia Mestre Ferrero, Casa Parc de les Boles, Teatre Echegaray, Poliesportiu, CEIP Vicent Girones, CEIP Carmelo Ripoll, CEIP Lluis Vives, CEIP La Solana, Biblioteca Sant Josep, Biblioteca Central i Punt de Lectura de Sant Rafel. A més, de vesprada també es podran replegar de 18:00 a 21:00 hores al poliesportiu.

La regidora animava a la ciutadania “a utilitzar-les i ser prudents per tal de continuar avançant” i recordava l’obligatorietat que té l’ús de la mascareta per poder accedir a les diferents instal·lacions municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − un =