25n
25N
25N

Ontinyent amplia les facilitats del Compte Corrent Tributari per pagar els impostos fraccionats i sense interessos

El ple aprova per unanimitat una revisió d’ordenances que congela els impostos i rebaixa el consum mínim d’energies renovables per accedir a la “bonificació verda” de l’IBI i l’IAE

Ontinyent amplia les facilitats del Compte Corrent Tributari per pagar els impostos fraccionats i sense interessos
30/10/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent amplia les facilitats del Compte Corrent Tributari per pagar els impostos de manera fraccionada i sense interessos. És una de les novetats de la revisió d’ordenances fiscals per a 2021 presentada per la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, que aprovava el ple aquest dijous per unanimitat. Una revisió que contempla una congelació generalitzada d’impostos i taxes per ajudar al veïnat a fer front a la crisi provocada per la COVID-19, però que a més inclou altres novetats “amb un marcat caràcter social, dins la línia d’emprar els instruments fiscals que tenim a mà per fomentar la promoció econòmica en la ciutat en moments tan difícils com els que vivim”.

Així, es crea un nou termini per a l’adscripció ciutadana al Compte Corrent Tributari, l’eina que permet pagar els impostos en 12 mesos sense interessos de demora. A més de mantenir la possibilitat de sol·licitar-ho de gener a novembre amb efectes per a l’any següent, s’introdueix un termini addicional del 1 al 15 de febrer que permetrà beneficiar-se en el mateix any en curs. A més a més, es milloren les bonificacions d’impostos a les empreses, com la del 50% de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) que passa a requerir un increment promedi de la plantilla amb contracte indefinit en 2020, enlloc de a l’últim lustre.

La regidora destacava també la bonificació del 95% de la quota íntegra de l’impost de transmissió de les vivendes situades a la Cantereria afectades per les inundacions de setembre de 2019, “ajudant així a fer realitat el projecte de regeneració urbana a la zona i a donar al veïnat altra opció habitacional més segura sense incrementar els seus impostos municipals”. Altra novetat és la rebaixa dels requisits per accedir a la “bonificació verda” del 50% als principals impostos (IBI i IAE) a les empreses i particulars que aposten per l’ús d’energies renovables introduïda l’any anterior, per accedir a la qual serà ara necessari un consum mínim del 15% d’energies renovables a les indústries, comerços i particulars, enlloc del 20%. Igualment, es rebaixa en un 6% la taxa a les parades del mercat d’abasts per ajudar i impulsar el comerç local i de proximitat; i es mantenen les bonificacions a les taxes de fem i aigua a les famílies desafavorides.

Natàlia Enguix destacava que la recaptació d’impostos i taxes no s’ha resentit malgrat la pandèmia i es manté en les xifres d’anys anterior, resaltant la responsabilitat de la ciudatania a l’hora de complir amb la seua ciutat. Enguix recordava que l’Ajuntament ha donat facilitats com la modificació del calendari fiscal retardant en dos mesos el periode de pagament voluntari, “però és de destacar que els ontinyentins i ontinyentines han demostrat una volta més ser persones responsables. En 2020 hem recaptat en període de pagament voluntari el 80% del total de la recaptació municipal, el que permet a l’Ajuntament seguir fent polítiques que no deixen a ningú pel camí i promoguen l’activitat econòmica”, manifestava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 16 =