25n
25N
25N

Ontinyent adaptarà dos habitatges municipals per protegir a dones víctimes de violència de gènere

Natàlia Enguix destaca el caràcter pioner d’una de les propostes més votades per la ciutadania al procés “Ontinyent Participa”, que es completarà amb atenció psicològica i d’acompanyament

Ontinyent adaptarà dos habitatges municipals per protegir a dones víctimes de violència de gènere
25/05/2021 -

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat l’adaptació de dos habitatges municipals per donar acollida en aquests espais a dones víctimes de violència de gènere, a les quals a més es prestarà atenció psicològica i d’acompanyament. Les regidores de Ciutadania (Virtudes González) i Igualtat (Natàlia Enguix) donaven hui detalls de la que va ser una de les propostes més votades a l’última edició del procés “Ontinyent Participa”, presentada per Ana Piera, una de les integrants del Consell de les Dones.

Virtudes González recordava que la darrera edició d'”Ontinyent Participa” va registrar alguns canvis, entre els quals es trobava que un mínim del 50% de les propostes guanyadores havien d’estar destinades a causes o accions de caràcter social, mediambiental o igualitari; així com el desenvolupament de tallers participatius. El nou format va comptar amb el suport de la ciutadania, “el que demostra la implicació del veïnat en el disseny d’una ciutat sana, verda i igualitària, camí en el qual va aquest projecte”.

Natàlia Enguix explicava que l’adaptació dels dos habitatges servirà per a augmentar els recursos contra la violència de gènere “i suposa un projecte pioner en la Comunitat Valenciana i potser a tot l’Estat en ciutats de la mida d’Ontinyent, ja que cap municipi valencià d’aquestes característiques compta amb un recurs municipal com aquest, on no sols oferirem habitatge sinó també atenció integral per part de les i els professionals de les diverses àrees implicades”.

El projecte, que té un cost global de 37.332 euros, va estar aprovat la setmana passada per la Junta de Govern Local, i les reformes als habitatges començaran aviat. A més a més, s’està treballant en un reglament que regule el funcionament de la casa d’acollida, on podran residir dones de risc baix o no apreciat. El reglament, elaborat per personal tècnic, jurídic, de serveis social i d’igualtat, estarà adreçat tant al personal tècnic que atendrà a les dones com a les mateixes usuàries, que disposaran d’un programa d’atenció individualitzada per a cada cas, prèvia anàlisi d’una comissió.

La regidora d’Igualtat incidia en la importància de la implicació de les administracions públiques en la lluita contra la violència masclista, que a escala mundial suposa la principal causa de mort de dones d’entre 15 i 44 anys, i que comptabilitza més de 1.000 dones assassinades a Espanya des de 2003. A Ontinyent, en 2020 s’atenien 53 dones per violència de gènere i es realitzaven 265 intervencions des de l’àrea d’Igualtat, comptant-se actualment amb 21 dones amb dispositiu de teleassistència. Enguix també valorava el treball que es desenvolupa en matèria de prevenció i sensibilització a escala municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dinou =