25n
Orgull
Orgull

Ontinyent acosta a les empreses els avantatges de la Compra Pública Innovadora

Pablo Úbeda destaca l’interés d’un sistema que aplica la perspectiva de la innovació a una via de cooperació publicoprivada que redunde en una ciutat més eficient

Ontinyent acosta a les empreses els avantatges de la Compra Pública Innovadora
06/07/2021 -

Com funciona la Compra Pública Innovadora, com pot repercutir al teixit empresarial i com posar en marxa projectes de col·laboració publicoprivada. Són les tres qüestions que l’empresariat ontinyentí ha conegut durant la jornada “Innovem”, que tenia lloc aquest dimarts al Coworking “Soterrani de les idees”, organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent amb la col·laboració d’Innovall, i retransmesa a les xarxes socials municipals, on pot tornar a ser visualitzada.

Durant la inauguració de la jornada, el regidor de Promoció Econòmica, Juan Pablo Úbeda, destacava que “volem aplicar la perspectiva innovadora a tots els àmbits, i iniciatives com aquesta ens poden ajudar a fer noves passes cap a la ciutat cada volta més eficient que volem que siga Ontinyent”, assenyalava. Úbeda recordava que el Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya ha renovat la distinció d’Ontinyent com a “Ciutat de la Ciència i la Innovació”, un títol que només ostenten 63 dels més de 8.000 municipis existents a Espanya i que integren la “Xarxa Innpulso”.

La Compra Pública Innovadora (CPI) adreça a l’administració pública a fer una compra intel·ligent, perseguint aconseguir productes, ofertes i serveis més innovadors i competitius per a la ciutadania. Aquesta eina aprofita la capacitat de compra de totes les administracions per a impulsar el desenvolupament d’innovacions que no només eleven la qualitat i eficiència dels serveis públics, sinó que contribuïsquen també a millorar la competitivitat de les empreses.

El president d’Innovall, Rafael Pla, destacava la gran aposta que des de l’Ajuntament d’Ontinyent està realitzant-se per la innovació i que porta a ser un municipi “pioner”. A la jornada també participava Andrea Cubells, de Tantum Consultores, qui explicava com afrontar les necessitats i com impulsar la compra pública innovadora a escala local. Per altra banda, Yolanda Cárcel de l’Agència Valenciana de la Innovació de la Generalitat Valenciana, exposava els instruments de suport a les entitats locals en CPI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + dos =