25n
Orgull
Orgull

Ontinyent acosta la conducta suïcida a l’última ponència del cicle sobre salut mental

Ontinyent acosta la conducta suïcida a l’última ponència del cicle sobre salut mental
29/06/2021 -

La interacció del públic assistent era ahir la nota més destacada al tancament del I Cicle xerrades “La Salut mental ajuda el teu benestar”, que tenia lloc ahir al Teatre Echegaray. Aquest cicle, que ha tractat als últims mesos qüestions com la fatiga pandèmica i les malalties mentals més comunes, finalitzava amb una ponència participativa sobre la conducta suïcida. Cal recordar que aquest cicle forma part del Pla Municipal per a la prevenció de la conducta suïcida posat en marxa pel consistori en 2020.

La regidora de Política per a les persones, Paula Soler, destacava “l’alta participació i implicació de les persones assistents” i “el fet d’haver aconseguit l’objectiu que ens vam marcar quan vam organitzar aquestes xerrades: parlar de la salut mental i, en aquest cas, del suïcidi”. Durant la xerrada impartida per Sara Vidal, psicòloga d’ADIEM i Raquel Ureña, treballadora social d’ADIEM, es van trencar mites que envolten la conducta suïcida perquè “és fonamental que la gent sàpiga que es pot prevenir” i que no necessàriament es tracta d’una conducta vinculada a una malaltia mental.

En aquest sentit, des d’ADIEM destacaven la “sensibilitat” i “col·laboració amb la ciutadania” per part de l’Ajuntament d’Ontinyent cap aquesta realitat perquè “parlar del suïcidi és parlar de prevenció, de promoure benestar, de parlar per poder atendre i detectar els casos i poder rehabilitar també a persones diagnosticades d’una malaltia de salut mental”, remarcaven. És per això, que Soler incidia que “som conscients” que sense salut mental no hi ha benestar i per això “continuarem impulsant activitats que visibilitzen aquesta realitat i ens ajuden a trencar amb el tabú que l’envolta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =