25n
25N
25N

Onze municipis més se sumen a l'Àrea de Transport Metropolità de València

Onze municipis més se sumen a l'Àrea de Transport Metropolità de València
13/02/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Movilitat està ultimant el decret per a l’ampliació de l’Àrea de Transport Metropolitana de València (ATMV) a la qual s’incorporaran onze nous municipis als 63 que conformen actualment l’àmbit territorial d’aquesta demarcació. Es tracta de Buñol, Canet d’en Berenguer, Cheste, Chiva, Domeño, Godelleta, Montserrat, Nàquera, Serra i Sueca.

D’aquesta manera, una vegada que el conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha signat l’inici de l’expedient d’elaboració d’un decret per a l’ampliació de l’àrea metropolitana, es dona pas a la fase d’informació pública i a la comunicació als municipis afectats, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Amb aquesta ampliació, les persones usuàries del transport públic amb origen i destinació en els municipis de l’àrea funcional es beneficiaran de la política tarifària que aplica l’ATMV als seus títols de coordinació o integració.

Totes les poblacions d’aquesta àrea de transport compten amb un servei integrat de transport públic de viatgers amb independència de l’empresa que ho preste (MetroValencia/Metrobus/EMT). Totes elles operen “de manera harmònica, en estar proveïdes d’un sistema compatible de cancel·lació de taquillatge”.

La comercialització i titularitat dels títols coordinats, correspon a l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) i el seu preu varia en funció de les zones (A, B, C, D i/o combinacions entre elles), les característiques dels usuaris (joves entre 15/30 anys d’edat, famílies nombroses, jubilats), la temporalitat, sense límit de viatges, o amb el nombre de viatges limitats.

ELS ANTECEDENTS

La Generalitat, per a cobrir les necessitats de desplaçament dels veïns de les poblacions confrontants amb la ciutat de València ha vingut conformant des de l’any 2000 un sistema integrat de transport públic de viatgers “per a assegurar en condicions de qualitat i preu, els desplaçaments que provoquen les relaciones habitatge/treball/oci, entre aquestes poblacions, així com amb la capital del Túria”.

Inicialment, l’àmbit territorial de l’Àrea de Transport Metropolitana de València estava delimitat per les poblacions d’Alaquàs, Albal, Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixech, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alfara del Patriarca, Alginet, Almàssera, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Benissanó, Beniparrell, Bétera, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Carlet, Catarroja i L’Eliana

També comprenia a Emperador, Foios, Godella, Llíria, Llocnou de la Corona, Manises, Massalfassar, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Montcada, Museros, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Vallbona, la Pobla de Farnals, el Puig, Puçol, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Riba-roja de Túria, Rocafort, Sedaví, Silla, Sollana, Tavernes Blanques, Torrent, València, Vilamarxant, Vinalesa i Xirivella.

Posteriorment, transcorreguts 10 anys des de la conformació de l’Àrea de Transport Metropolitana de València i, ateses les necessitats de desplaçament de les poblacions confrontants, van ser incorporats els municipis de Sagunt, Loriguilla i Sant Antoni de Benegéber.

Ara, una vegada passats quasi 19 anys, s’ha constatat per dades obtingudes mitjançant tècniques de Bog Data per a l’aprovació del Pla Bàsic de Mobilitat, que l’àrea que funcionalment està actuant com a Àrea Metropolitana de València inclou també les poblacions de Buñol, Canet d’en Berenguer, Cheste, Chiva, Domeño, Godelleta, Montserrat, Nàquera, Serra i Sueca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − sis =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19