25n
25N
25N

Onada de calor: com protegir als xiquets i bebés d'altes temperatures

Onada de calor: com protegir als xiquets i bebés d'altes temperatures
28/07/2020 -

Els xiquets són vulnerables a les altes temperatures. L’arribada dels raigs solars de l’estiu poden generar diversos problemes en la pell, a més que la irritació per la calor pot resultar bastant molest. Per la seua fisiologia, solen tenir més perill per l’aclaparadora temperatura.

Com protegir-los? En primer lloc, la hidratació és fonamental per a evitar els colps de calor, cada vegada més freqüents durant l’estiu. La calor ocasiona un augment sobtat de la temperatura corporal, la que es regula a través de la suor. Quan les persones eliminen aigua pels porus, és necessari reposar aqueixa pèrdua a través de líquids per a evitar la deshidratació.

L’aigua contribueix a mantenir uns nivells òptims de concentració de minerals en la sang i és un element indispensable per a tots els teixits corporals. Per al cas dels xiquets, s’aconsella beure entre 50 a 60 ml per cada quilo de pes. Si un bebé pesa 10 quilos, l’adequat és que prenga mig litre d’aigua. Encara que no tinga set, hem d’oferir-li aigua de seguit i portar sempre una botella amb aigua en cas ho portem al carrer.

En el cas dels primers sis mesos de vida, la lactància materna és exclusiva, per la qual cosa s’aconsella augmentar les preses de llet materna, la qual substitueix a l’aigua, perquè la llet té, entre altres propietats, minerals que eviten la deshidratació en el bebé.

En l’exterior és necessari adoptar totes les mesures de prevenció, perquè exposar-se al sol entre les 10.00 i les 17.00 hores és perillós per les possibles onades de calor. Usar crema de protecció solar per a la pell és indispensable, així com renovar la seua aplicació cada dues hores. Les gorres i ulleres de sol també protegiran als xiquets de la insolació.

Per a eixir a passejar, tenim para-sols o carrets amb capota, però sempre assegurant-nos que tinga la circulació adequada d’aire. No és bona idea cobrir el cotxe amb una manta, perquè en lloc de protegir-los del sol, només incrementem la temperatura a nivells perillosos.

Si estem a casa, és necessari assegurar-nos que la ventilació i els nivells de temperatura siguen els adequats. Una forma consisteix a col·locar els mobles i objectes a la casa de manera que l’aire ingresse per les finestres sense cap interferència. Per a aquells llocs que no circule correctament, pot col·locar-se ventiladors o climatitzadors portàtils. Els primers remouen l’aire en l’ambient, mentre que els climatitzadors portàtils humitegen l’aire i el purifiquen.

Un altre aspecte important és donar als xiquets aliments refrescants. En lloc de plats abundants, oferir-los xicotetes racions d’ensalades o llegums no sols els mantindrà hidratats, sinó que els aportarà les vitamines que necessiten. Menjar gelats o prendre refrescos a base de fruites i verdures resultarà més que divertit per a ells.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 20 =

museo prehistoria
museo prehistoria