25n
25N
25N

L'OMS valida la vacuna de Sinovac contra la COVID-19 com a ús d'emergència

L'OMS valida la vacuna de Sinovac contra la COVID-19 com a ús d'emergència
01/06/2021 -

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha validat aquest dimarts la vacuna de Sinovac-CoronaVac contra la COVID-19 per al seu ús d’emergència, la qual cosa dona als països la garantia que compleix les normes internacionals de seguretat, eficàcia i fabricació.

El món necessita desesperadament múltiples vacunes per a fer front a l’enorme desigualtat d’accés en tot el planeta. Instem els fabricants a participar en el Mecanisme COVAX, a compartir els seus coneixements i dades i a contribuir a controlar la pandèmia”, ha comentat la subdirectora general de l’OMS per a l’Accés als Productes Sanitaris, Mariângela Simão.

La Llista d’Ús d’Emergència de l’OMS és un requisit previ per al subministrament de vacunes del Mecanisme COVAX i l’adquisició internacional. També permet als països accelerar la seua pròpia aprovació reglamentària per a importar i administrar les vacunes contra la COVID-19.

L’avaluació és a càrrec del grup d’avaluació de productes, compost per experts en reglamentació de tot el món i un Grup Assessor Tècnic (GAT), encarregat de realitzar l’avaluació de riscos i beneficis per a formular una recomanació independent sobre si una vacuna pot figurar en la llista d’ús d’emergència i, en cas afirmatiu, en quines condicions.

En el cas de la vacuna Sinovac-CoronaVac, l’avaluació de l’OMS va incloure inspeccions ‘in situ’ de les instal·lacions de producció. “Els seus requisits de fàcil emmagatzematge la fan molt manejable i especialment adequada per a entorns de baixos recursos”, justifica l’organisme sanitari internacional de Nacions Unides.

Sobre la base de les proves científiques disponibles, l’OMS recomana l’ús de la vacuna en adults de 18 anys o més, en un esquema de dues dosis amb un interval de dos a quatre setmanes. Els resultats de l’eficàcia de la vacuna van mostrar que la vacuna va prevenir la malaltia simptomàtica en el 51 per cent dels vacunats i va evitar la COVID-19 greu i l’hospitalització en el 100 per cent de la població estudiada.

En els assajos clínics es van inscriure pocs adults majors (de més de 60 anys), per la qual cosa no es va poder estimar l’eficàcia en aquest grup d’edat. No obstant això, l’OMS no recomana un límit d’edat superior per a la vacuna perquè les dades recollides durant el seu ús posterior en múltiples països i les dades d’immunogenicitat de suport suggereixen que “és probable que la vacuna tinga un efecte protector en les persones majors”.

“No hi ha motius per a creure que la vacuna tinga un perfil de seguretat diferent en poblacions de més edat i més joves”, explica. L’OMS, en qualsevol cas, recomana que els països que utilitzen la vacuna en grups de major edat realitzen un seguiment de la seguretat i l’eficàcia per a verificar l’impacte esperat i contribuir al fet que la recomanació siga més sòlida per a tots els països.

L’OMS ja ha inclòs les vacunes de Pfizer/BioNTech, Astrazeneca-SK Bio, Serum Institute of l’Índia, AstraZeneca EU, Janssen, Moderna i Sinopharm en la llista d’ús d’emergència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =