25n
25N
25N

Oltra sobre la visita dels Reis: "Som una comunitat hospitalària i totes les visites són ben rebudes"

Oltra sobre la visita dels Reis: "Som una comunitat hospitalària i totes les visites són ben rebudes"
03/07/2020 -

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres respecte a la visita dels Reis Felip VI i Letizia a la Comunitat Valenciana que aquesta és “una comunitat hospitalària i totes les visites són ben rebudes”.

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell davant les preguntes dels mitjans sobre la valoració d’aquest pas dels monarques per Benidorm i València.

“L’agenda de la Casa Reial no s’ha tractat en el Consell”, ha dit, precisant que durant la visita dels reis hi haurà una representació del Govern valencià presidida pel propi ‘president’, Ximo Puig.

Preguntada respecte a la petició de Compromís que els monarques es reuniren a Benidorm no sols amb el sector hoteler sinó també amb les ‘kellys’, ha indicat que la Casa Reial “farà el que crega convenient”.

Al seu judici, per a qualsevol institució de l’Estat “sempre és bo conéixer la realitat en totes les seues dimensions per a tindre una visió més completa, holística, de la realitat” perquè “hi ha realitats molt positives i estètiques i altres que no ho són tant, hi ha vides molt fàcils i altres molt difícils”.

“Crec que com millor es coneix un país i a la gent que viu en ell, millor es pot actuar des de les institucions”, ha agregat Oltra.

Així mateix, sobre si creu que és moment de plantejar un debat sobre el futur de la monarquia, la vicepresidenta ha remarcat que és una cosa que “excedeix àmpliament les competències d’un govern autonòmic” i requeriria “un profund debat en l’àmbit nacional i una profunda reforma constitucional”.

“Cadascun té les seues opinions personals, algunes compartides col·lectivament, sobre l’elecció o no de totes les institucions de l’Estat, però no és una qüestió sobre la qual el Consell s’ha pronunciat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + set =

ccccinema
activem alfafar