caixa popular

Oltra visita Cisjornadia per a conéixer el treball dels col·lectius d'Orient Mitjà

La vicepresidenta ha sigut convidada per les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA)

Oltra visita Cisjornadia per a conéixer el treball dels col·lectius d'Orient Mitjà
04/07/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha iniciat un viatge sobre el terreny a Cisjordània, convidada per l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA) a Orient Mitjà per a conéixer el treball que s’està fent en aquesta zona amb col·lectius que tenen una vulnerabilitat afegida com són la infància, les persones amb problemes de salut mental i les dones.

Oltra, qui recorrerà durant quatre dies diferents campaments de refugiats de la zona, viatja acompanyada per personal de UNRWA i pel director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo. La Generalitat subvenciona algun dels projectes que es visitaran, i que tenen com a objectiu comú treballar per a retornar la dignitat a les persones desplaçades.

La majoria dels projectes que visitarà la vicepresidenta tenen en comú la fórmula “cash for work” (diners per treball), que suposa la realització de treballs de recuperació de la zona amb personal local, que cobra un salari per aquesta labor. L’objectiu fonamental és que superen la situació que travessen i recuperen com més prompte millor la normalitat.

La reconstrucció de la dignitat de les persones desplaçades és un dels objectius fonamentals d’ UNRWA que amb aquest viatge pretén que des del Govern valencià es conega la labor que s’està fent amb les persones refugiades en aquesta zona d’Orient Mitjà.

Tulkarem

Així, la delegació ha visitat aquest dilluns el campament de refugiats de Tulkarem, que es va crear en 1950, i en el qual hi ha una població del voltant de 21.000 persones, on la UNRWA compta amb quatre escoles, dues per a xiquets i altres dos per a xiquetes, així com un centre de salut.

El campament de Tulkarem, al nord de Jerusalem concentra una població amb un alt percentatge d’atur, especialment en dones, que aconsegueix el 80 per cent. Sota una economia de subsistència el seu major valor és la seua capacitat d’educar en els centres que acullen xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària, des dels quals teixeixen xarxes de convivència amb altres col·legis i se’ls tracta d’inculcar els valors que regeixen els Drets Humans.

En el cas del centre de salut, amb una ràtio d’atenció d’un facultatiu per cada cent habitants al dia, un dels majors problemes és la salut mental, atés que la població acusa un alt grau d’estrés (especialment els més xicotets) i de depressió per la seua situació de vulnerabilitat sostinguda en el temps.

La visita ha inclòs una reunió amb cinc participants del programa “cash for work”, amb el qual els serveis socials d’ UNRWA fomenten l’ empoderament de les dones en un context de pobresa estructural. Les empleades són contractades en funció de la seua qualificació i perceben un salari durant tres o quatre mesos, oferint així una ajuda econòmica que els permet aconseguir independència vital en aquest temps. Suposa també la possibilitat de pagar deutes contrets per la compra de serveis bàsics com són el proveïment d’aigua i electricitat durant el temps que no tenen ingressos i que, en alguns casos, aconsegueixen els 6.000 dòlars.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios