25n
25N
25N

Oltra veu "incomprensible" i "dolorós" el canvi de govern a Palma de Gandia

Oltra veu "incomprensible" i "dolorós" el canvi de govern a Palma de Gandia
22/11/2019 -

La coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat la situació a Palma de Gandia (València) com a “incomprensible” des del punt de vista polític i “molt dolorosa” en l’espai humà, i ha demanat tornar a l'”acord i la lleialtat política” en el si de l’Acord del Botànic.

Així s’ha pronunciat Oltra en declaracions als mitjans sobre la investidura de la socialista Mari Trini Miñana com a alcaldessa de Palma de Gandia amb el suport del PP després de la defunció de l’anterior primera edil, Inmaculada Escrivà, de Compromís.

La dirigent de la coalició ha remarcat que són la força més votada, amb quatre regidors, enfront dels tres del PP i els dos del PSPV, i ha criticat que “s’aprofite la mort prematura als 47 anys de l’alcaldessa per a fer un pacte de PP i PSOE perquè l’alcaldessa siga socialista” malgrat tindre “la meitat de regidors que Compromís”.

“Està fora políticament de l’Acord del Botànic, en el qual va quedar molt clar que la força botànica que més suport tinguera tindria l’alcaldia i seria donada suport per les altres forces”, ha dit, per a agregar que “humanament, es qualifica ella sola”: “Aprofitar la mort prematura d’una dona per a arrabassar-li l’alcaldia per força més votada és humanament molt dolorós, per no adjectivar-ho d’una altra manera”.

El PSPV, per part seua, ha negat un pacte amb el PP i ha lamentat que no s’haja pogut tancar amb Compromís des de juny un acord. Pel que han optat per “la mateixa postura que el mes de juny: votar-se a si mateix”.

Oltra ha respost que “això encara podria ser amb la legislació anterior” perquè es podia votar a qualsevol persona del ple, però amb la nova legislació “per a votar una candidatura, eixa candidatura ha de presentar-se” i “si la candidata socialista no s’haguera presentat el PP no l’hauria poguda votar”.

“És obvi que dos i dos són quatre, i en aquest cas dos i tres són cinc i eixos cinc han pactat en contra dels altres quatre, que són els de Compromís, perquè si la candidata socialista no s’haguera presentat el PP no podria haver-li regalat res”, ha incidit.

Preguntada sobre si des del partit se li demanarà a la nova alcaldessa que deixe el càrrec, Oltra ha afirmat que Compromís “demanarà que es torne a la normalitat política, a l’acord polític i a la lleialtat política, que és complir els pactes que es van recordar abans de la constitució dels ajuntaments”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

art en blanc