Oltra qualifica de "molt positiu" el viatge a la Xina per a reforçar intercanvis comercials, educatius i inversions

Guardar

monica_xina
monica_xina

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat el dinamisme de la col·laboració entre regions i ha valorat de forma "molt positiva" els resultats del viatge a la regió xinesa de Sichuan, en el qual s'han reforçat els intercanvis comercials, educatius, culturals i inversions.

Així s'ha manifestat la vicepresidenta en la quarta jornada del viatge institucional a la Xina, en la qual al costat del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat el Centre per a la Cooperació Xinesa-Europa de Chengdu.

Segons ha dit, el viatge ha servit també per a "aprendre el que s'està fent bé" perquè, com ha insistit Oltra, "no sols es tracta d'intercanvis comercials, es tracta d'una cosa més profunda que ens agermana com a pobles".

Un dels objectius comercials del viatge institucional ha sigut l'impuls a l'exportació del caqui valencià al país asiàtic, un dels principals consumidors del món. Oltra i Climent es van reunir a Pequín amb l'ambaixador d'Espanya, Rafael Dezcallar de Mazarredo, i amb el conseller econòmic i comercial d'Espanya, Carlos J. Tórtora Sebastián, per a incloure en els acords comercials l'exportació del caqui valencià a la Xina.

Així mateix, en Chengdu --la capital de la regió xinesa de Sichuan-- la vicepresidenta també ha participat en dos fòrums internacionals: el 'First Belt and Road Sichuan International Friendship and Cities Cooperation and Development Fòrum' i el Subfórum de Tecnologia i Innovació.

Davant representants de diferents regions del món, Oltra ha destacat que "la indústria, l'agricultura i els serveis valencians són de la més alta qualitat", la qual cosa converteix a la Comunitat Valenciana en "referència per a rebre inversions".

La vicepresidenta ha posat també en relleu la selecció de la ciutat de València com a Capital Mundial del Disseny 2022, "una oportunitat increïble perquè la ciutat mostre el potencial del disseny valencià".

La part cultural i educativa ha sigut un altre dels punts claus en el viatge institucional a la Xina de la delegació. Referent a això, Oltra ha posat l'accent en les gestions dutes a terme per a afavorir l'intercanvi d'estudiants entre tots dos països i, especialment, per a estudiar "les opcions i les possibilitats tècniques" per a implantar el primer col·legi d'ensenyament bilingüe castellà i xinés en la Comunitat Valenciana i, recíprocament, a la província de Sichuan.

De fet, el sotsgovernador de la província de Sichuan, Li Yunze, ha mostrat un especial interés per l'obertura d'un centre d'aquestes característiques, tal com existeix en altres països com França o Regne Unit.

RELACIONS COMERCIALS AMB LA XINA

La Comunitat Valenciana és la cinquena regió exportadora espanyola. En 2018 va exportar béns per un valor total de 446 milions d'euros. De gener a juliol de 2019, ha exportat articles per valor de 297 milions d'euros, un 4% més que en el mateix període de 2018, amb articles com a calçat, esmalts, begudes, especialment va vindre, i fruites, principals productes que s'exporten a la Xina.

Així mateix, la Xina és el principal importador en la Comunitat Valenciana, amb productes que van aconseguir un valor de 3.183 milions d'euros l'any passat, especialment equips electrònics.

Arxivat a:

Destacats