25n
25N
25N

Oltra valora "l'aposta de l'Ajuntament de València i de Joan Ribó pel sistema públic de serveis socials"

Oltra valora "l'aposta de l'Ajuntament de València i de Joan Ribó pel sistema públic de serveis socials"
08/09/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat “l’aposta que l’Ajuntament de València i el seu alcalde, Joan Ribó, estan fent per impulsar els serveis socials públics a la ciutat”.

“Exemple d’això és el projecte del centre de dia multidisciplinari per a persones amb diversitat funcional intel·lectual de ‘Cuidiscap'”, ha assegurat sobre aquest projecte cooperatiu per a la qual l’Ajuntament de València ha cedit les instal·lacions de la Casa Jardiner Major Peris, als Jardins de Vivers.

La vicepresidenta ha visitat el centre, acompanyada per Joan Ribó, on ha destacat que es tracta d'”una gran iniciativa de l’Ajuntament de València, que mostra el compromís amb l’atenció a les persones i el sistema públic de serveis socials valencians” que, a més, “posa en valor el patrimoni públic” dins d’un lloc emblemàtic de la ciutat de València com són els Jardins de Vivers.

Cuidiscap és una cooperativa d’integració social de consumidors i usuaris sense ànim de lucre, “la primera d’aquestes característiques a la Comunitat Valenciana”, segons ha precisat la vicepresidenta, i que permet que els usuaris del centre siguen els que determinen la convivència, les activitats i el projecte terapèutic amb el suport de professionals. “Per tant, estem davant un perfil ‘usuari’ però també d’alguna manera ‘propietari’ d’un servei de caràcter social”.

La vicepresidenta ha ressaltat que, d’aquesta manera, es “posa en el centre a les persones”, perquè són “els mateixos usuaris i usuàries del centre de dia els qui determinen el model de convivència, les activitats i fins i tot el mateix projecte terapèutic” que es duu a terme “sempre comptant amb suport professional”.

En aquest sentit, ha afegit que la iniciativa és un exemple de “projecte d’emancipació molt interessant de persones amb diversitat funcional intel·lectual, que en la història se’ls ha tingut menyspreades i que demostren que podrien donar moltes lliçons”.

La cooperativa Cuidiscap, constituïda en 2018, sorgeix de la iniciativa de les famílies de persones amb diversitat funcional cognitiva lleu o moderada, per a poder oferir als seus fills i filles programes de transició a la vida adulta i fomentar la seua integració posterior en el món laboral.

Actualment, acudeixen diàriament al centre 15 joves, socis i sòcies de la cooperativa amb edats compreses entre els 18 i els 25 anys, encara que l’objectiu de Cuidiscap és augmentar la seua capacitat fins a les 21 places, el màxim que ara mateix té el centre de Vivers en el qual se situen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + onze =