Oltra assenyala que la seua "passió" són les polítiques socials per a aconseguir que "tots puguen ser feliços sense demanar permís"

Avisa que els partits que no estiguen en el Pacte valencià contra la violència de gènere "se situen fora de la democràcia"

Guardar

oltra_posesion
oltra_posesion

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha admés aquest dilluns que "clar" volia repetir en aquesta cartera perquè és la seua "passió", ja que no "entenc la política si no és per a establir les bases de la felicitat de les persones" i que "tots puguen ser-ho sense demanar permís a ningú".

Oltra ha estat abrigallada pel president de les Corts, Enric Morera, el diputat Joan Baldoví, el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, el regidor de Mobilitat en funcions Giussepe Grezzi en l'acte en el qual ha assumit per altres quatre anys la mateixa cartera, que s'ha celebrat en un abarrotat pati del Palau de Variola amb representants d'entitats i associacions socials.

"Jo no entenc la política si no és per a establir les bases de la felicitat de les persones, per a remoure els obstacles que ens fan desiguals i infeliços i perquè aquelles persones amb vulnerabilitat o diversitat puguen tindre les mateixes oportunitats", ha recalcat Oltra.

Per això, ha exhortat: "Continuem caminant junts en aquesta labor de fer d'aquest món que siga una mica millor, que tots els xiquets nasquen en llibertat, cresquen en igualtat, visquen en un planeta habitables, vulguen a qui vulguen i com vulguen quan siguen majors i al final muiren amb dignitat". "Això és la política", ha postil·lat.

Oltra, que ha confessat estar igual de nerviosa que fa quatre anys encara que "una mica "més sàvia i amb més experiència", ha agraït al seu equip de treball i als funcionaris "la xicoteta revolució social" que han aconseguit realitzar encara que, ha recalcat, "l'important és el que queda per fer i sabem el que queda per fer". Sobre aquest tema, ha demanat a les entitats socials que siguen "exigents" en les seues reclamacions però també "comprensius i pacients" perquè poden dur-les a terme.

La vicepresidenta del Consell ha ressaltat que la Comunitat Valenciana va ser la primera a disposar d'un Pacte valencià contra la violència de gènere que "no és sol de partits". Així, ha agraït a tots els partits demòcrates i democràtics que han subscrit aquest pacte i ha llançat un avís: "els qui no estan en aquest pacte se situen fora de la democràcia perquè no es pot estar fóra dels drets humans", ha constatat entre forts aplaudiments.

Sobre aquest tema, ha subratllat que el Govern valencià continuarà treballant per a eradicar les causes d'aqueixa violència "grollera" que ens "avergonyeix a la nostra societat com és la violència masclista però que és l'expressió més grollera de les relacions desiguals". "En totes les causes del masclisme continuarem treballant com una societat unida que som i amb la complicitat de totes les persones decents d'aquesta terra", ha postil·lat.

Entre els principals assoliments de la legislatura ha ressaltat les 80.000 persones que ja estan dins del sistema de dependència. "Només per això ha valgut la pena encara que queda molt per fer", ha comentat Oltra entre forts aplaudiments.

Així mateix, ha recordat que fa un any va arribar el vaixell Aquarius amb més de 600 migrants i va posar a València en el "mapa de l'humanisme" per a fer entendre que "a tots els éssers humans ens corre l'acarona sang" i que "una societat decent rep amb els braços oberts a qui fuig dels seus països per motius de guerra o de condició sexual".

REPTES: CANVIS CLIMÀTIC I LLUITA CONTRA LES DESIGUALTATS

Així mateix, ha comentat que els dos grans reptes que afronta la humanitat és la lluita contra el canvi climàtic i el col·lapse ecològic i les lluita contra les desigualtats. Per això, Oltra ha advocat per unir a les persones que estan "preocupades per la fi del món amb aquelles que estan preocupades per arribar a la fi del mes". "Aqueixa és l'aliança indestructible que hem de fer perquè ens juguem la vida i el futur", ha alertat Oltra.

En aqueix sentit, ha advertit que "no hi ha un pla B perquè no hi ha un planeta B" i "no tenim dret a posar-li data de caducitat al planeta i al futur dels nostres fills".

De la mateixa manera, ha assenyalat que no pot ser que l'1% de la població, que ja té el 82% de la riquesa mundial, "continue acumulant a força de desposseir a la resta de les persones de drets, de recursos i de possibilitat de vida". "És insostenible i ens porta a un col·lapse", ha recalcat.

"Aquells que maltracten al planeta maltracten a les persones i aquells que maltracten a les persones maltracten al planeta perquè la lògica del maltractament és la falta d'empatia cap als altres", ha assenyalat.

Oltra ha acabat el seu discurs, visiblement emocionada, donant les gràcies a la seua mare i amb un record al seu pare ja mort, el "gran absent", així com als seus fills per la "paciència" que tenen amb ella pel temps que no pot passar amb ells.

Arxivat a:

Destacats