25n
25N
25N

Oltra: 'Tenim la tasca de desplaçar del centre de la vida el treball i posar en el centre la vida mateixa'

Oltra: 'Tenim la tasca de desplaçar del centre de la vida el treball i posar en el centre la vida mateixa'
30/11/2016 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que “cal desplaçar del centre de la vida el treball i posar en el centre la vida mateixa”.

“Igual que pensem que el treball no ha de ser el centre de les nostres vides, encara que semble impossible en aquesta societat, també creiem que la vida d’oci, el temps personal, és tan valuós com l’altre. Hem de treballar a obtenir propostes perquè la regulació del temps siga més profitosa i comporte qualitat de vida a la ciutadania”, ha insistit Oltra.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha incidit en el dret al temps lliure, “un temps que no està lligat amb la família, ni amb les obligacions que comporta la vida, sinó un temps de lliure elecció, que ha de servir tant per a relacionar-se, com per a formar-se, fer esport, llegir un llibre i, sobretot, tenir una participació social, política, educativa o veïnal que fomente la construcció del teixit social i organitzat”.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat ha realitzat aquestes declaracions en el transcurs de la inauguració de la jornada “Nous usos del temps per a la inclusió i la cohesió social”, organitzada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Fundació Isonomia, la Universitat Jaume I de Castelló i l’Ajuntament de Vila-real.

El congrés ha explicat també amb la participació del secretari autonòmic d’Inclusió i de l’Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez; la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such; i el director general de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, José de Llepe.

Oltra ha posat l’accent que “en un món desigual, l’obligació del Govern és procurar eliminar estes desigualtats i que el temps siga nostre”. De fet, les conclusions d’aquestes jornades seran el punt de partida per a dissenyar l’Estratègia Valenciana de Nous Usos del Temps i Corresponsabilitat, que forma part del Pla d’Inclusió Social de la Generalitat Valenciana que impulsa la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 4 =