Oltra: "El teletreball ben regulat és una eina molt útil i potent"

El Consell declara la urgència en la tramitació del projecte de decret pel qual es regula la modalitat no presencial del personal funcionari

Guardar

mónica Oltra
mónica Oltra

Així s'ha manifestat la vicepresidenta en el transcurs de la roda de premsa per a explicar els acords aprovats pel Govern valencià, que ha acordat, entre altres assumptes, declarar la urgència en la tramitació del projecte del decret pel qual es regula la modalitat no presencial de prestació de serveis en règim de teletreball del personal funcionari de l'Administració de la Generalitat.

Durant la seua intervenció, Oltra ha explicat que aquest decret, "la regulació del qual té caràcter prioritari per a aquest Consell", pretén actualitzar l'actual model regulat en el Decret 82/2016, pel qual es regula la prestació de serveis en règim de teletreball del personal empleat públic de l'Administració de la Generalitat.

Referent a això, la vicepresidenta ha assenyalat que, a conseqüència de l'estat d'alarma per la pandèmia produïda per la COVID-19, "gran part del personal empleat públic ha estat exercint les seues funcions des del seu propi domicili".

Aquesta situació, juntament amb la continuïtat de la crisi sanitària, ha posat de manifest, segons ha indicat Oltra, "la necessitat d'establir una nova regulació, que, mantenint part de l'actual decret vigent, constituïsca un element organitzatiu més de la gestió dels efectius del personal de l'Administració de la Generalitat".

La vicepresidenta ha informat que, en el decret, s'establiran "els criteris tècnics i estructurals necessaris amb la finalitat que el teletreball es puga realitzar amb totes les garanties de seguretat".

"També s'haurà de tindre en compte, com no pot ser d'una altra manera, el dret a la desconnexió digital i el respecte al descans dels treballadors i treballadores públiques", ha remarcat Oltra.

La vicepresidenta ha insistit que "hem d'estar preparats i preparades en tots els àmbits per a fer front a l'actual situació, però també per a afrontar el futur amb les millors condicions possibles".

Copagament farmacèutic

En un altre ordre de coses, el Consell ha aprovat un conveni de col·laboració amb els col·legis oficials de farmacèutics d'Alacant, València i Castelló per a establir les condicions de dispensació, facturació i pagament de les aportacions farmacològiques subvencionades de manera directa a les persones amb diversitat funcional; xiquets, xiquetes i adolescents; pensionistes; persones en situació de desocupació i famílies monoparentals.

Així mateix, el Consell ha donat el vistiplau al conveni que garanteix les aportacions pels tractaments ortoprotètics per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

La vicepresidenta ha explicat que la dotació global ascendeix a més de 67 milions per a 2020, la qual cosa permet "garantir els tractaments mèdics, eliminant els obstacles econòmics que aquest copagament representa per a les persones més vulnerables".

Arxivat a:

Destacats