25n
Orgull
Orgull

Oltra sobre un hipotètic 'sorpasso' al PSPV: "La possibilitat està i no solament la possibilitat, sinó el desig i les ganes"

Està convençuda que “hi haurà quatre anys més” de Botànic, “els quatre anys de la transformació”

Oltra sobre un hipotètic 'sorpasso' al PSPV: "La possibilitat està i no solament la possibilitat, sinó el desig i les ganes"
02/09/2018 -

La vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, assegura de cara a les eleccions de 2019 que no li agrada parlar de ‘sorpasso’ al PSPV però “la possibilitat clar que existeix, està, i òbviament no solament la possibilitat, sinó el desig i les ganes”. “És una possibilitat i totes les formacions polítiques el que volen és tenir el màxim suport possible, ningú va a les eleccions per a perdre-les”, afig.

Així s’ha pronunciat Oltra en una entrevista concedida a Europa Press en ser preguntada per la possibilitat que assumira després de les eleccions la Presidència de la Generalitat que ara ocupa Ximo Puig en cas que Compromís avance al PSPV. Encara que ha indicat que no li agrada parlar d’açò, si encapçala la llista de Compromís “la possibilitat està” i ja en 2015 es va declarar “disposada a dirigir aquest vaixell, que cal ser valents, llavors sobretot, ara és una mica més fàcil”.

No obstant això, açò tampoc és el que més li “amoïna”, ha admés, perquè li sembla més important que es consoliden les polítiques. “Jo desig que Compromís tinga el màxim suport possible i que les polítiques que s’han dut a terme en el Botànic i, sens dubte sense Compromís no hagueren sigut aquestes, haurien sigut altres però aquestes no, tinguen el suport de les urnes”, ha subratllat.

Respecte a si continuaria com a vicepresidenta en el cas que aqueix ‘sorpasso’ no es donara, Oltra ha afirmat no voler aventurar els resultats i ha incidit que “la gent ha de ser el més lliure a l’hora de votar i quan el resultat està damunt de la taula cal gestionar-ho”.

La vicepresidenta entén que “cal esgotar la legislatura” però no solament açò: “No solament cal esgotar-la i acabar el que hem començat, sinó que hem de fer-ho amb els cinc sentits posats en la tasca de govern”.

“Hem de tenir el cap en què l’hem de tenir, que és a governar i a gestionar bé”, ha insistit Oltra, que assenyala que, òbviament, quan arriben les eleccions “cada formació, com és lògic, voldrà tenir la major influència possible i el major suport, però açò no ha de ser obstacle perquè la labor de govern es duga a terme de la manera tan solvent com s’ha fet fins ara”.

Fins que arriben els comicis, ha indicat, queden “projectes troncals pendents” que han de veure la llum, projectes en els quals es va començar a treballar fa dos anys i que ara es veuran culminats amb l’aprovació de lleis com la de serveis socials, ha destacat.

A més, ha assegurat que ja està pensant en els projectes de la legislatura que ve, en la qual es podran començar a engegar “polítiques cent per cent botàniques”, ja que aquesta legislatura ha sigut la de “desenrunar les ruïnes i posar ordre fins a les coses més nímies, en les bases de dades de les conselleries” per exemple.

“Jo no sé com governaven (el PP), no és una qüestió ideològica ni política, anava tot de cap per avall, aquests anys m’han servit per a adonar-me en quines condicions de desastre es pot governar i que la gent fins i tot et vote”, ha asseverat.

“AÇÒ ÉS IMPARABLE”

No obstant això, ha prosseguit, una vegada realitzat aqueix treball, a partir de 2019 es podrà governar “sobre net, sobre uns fonaments sòlids, i ací es construeix molt millor, molt més ràpid” i abordar amb especial èmfasi, a més de les qüestions socials, en àrees “més estratègiques, més a llarg termini” com el canvi del model productiu, la transició ecològica o l’habitatge públic, dotant de “més múscul” a aqueixes conselleries.

Preguntada sobre si consideraria un fracàs que el Botànic no tinguera el suport ciutadà suficient per a continuar governant, ha assegurat: “És que jo estic convençuda que hi haurà quatre anys més i aqueixos quatre anys serviran per a consolidar el canvi que s’ha produït en aquesta comunitat, que ha sigut com de la nit al dia”.

“Hem fet un gir que, a més, la gent està notant, en les diferents enquestes de satisfacció s’està veient. Açò és imparable i la gestió està sent molt bé valorada. Jo estic convençuda que hi haurà quatre anys més, que són els quatre anys de la transformació, aquests van ser els quatre anys del rescat de les persones, de l’emergència, i els quatre anys següents seran els de la transformació”, ha avançat.

“QUANTA MÉS GENT S’IMPLIQUE EN EL GOVERN, MILLOR”

Sobre si en aqueixos “quatre anys de la transformació” Podemos hauria d’entrar a formar part del Consell i no recolzar des de fora com aquesta legislatura, Oltra ha indicat que “sempre és bé que les formacions polítiques s’impliquen en el govern perquè la gestió és agafar el bou per les banyes”.

“Jo crec que és bo, però és alguna cosa que ha de decidir cada formació, respecte a la postura de cada formació d’implicar-se o recolzar des de fora com està fent Podemos des de la lleialtat”, ha assenyalat, per a agregar tot seguit que ella seria partidària que “quanta més gent s’implique en el govern millor, també canvia molt la visió i és enriquidor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + catorze =