25n
25N
25N

Oltra demana "solidaritat" per a millorar l'acolliment als menors i adolescents migrants sense referents familiars

La vicepresidenta ha recordat l’oportunitat que es va donar d'”una nova vida” als 139 menors de l’Aquarius

Oltra demana "solidaritat" per a millorar l'acolliment als menors i adolescents migrants sense referents familiars
11/03/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha demanat aquest dimecres que societat i poders públics s’unisquen des de la “solidaritat i implicació” per a desenvolupar polítiques que permeten millorar l’atenció als xiquets, xiquetes i adolescents sense referents familiars que arriben a Espanya.

Oltra ha inaugurat la jornada ‘Mar Obert’, organitzada pel seu departament, per a tractar sobre bones pràctiques en la intervenció amb la infància i adolescència migrant, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. En la seua intervenció, la vicepresidenta ha recordat la gestió que des del Consell es va realitzar amb l’Aquarius i el “repte humanitari” que va significar la seua arribada amb 629 persones a bord, de les que 139 eren xiquetes i xiquets menors d’edat.

En aquella ocasió “vam ser un exemple de solidaritat i també de bona praxi”, ha defensat la vicepresidenta, que ha afegit que el pla que es va dissenyar i es va posar en marxa va situar a la Comunitat Valenciana i a la ciutat de València “en el mapa de la solidaritat, de la qual cosa ens podem sentir especialment orgullosos i orgulloses”.

Oltra ha subratllat que “qualsevol vida, de qualsevol persona, de qualsevol procedència, mereix ser salvada, ha de ser salvada” però, quan a més es tracta de xiquetes, xiquets, adolescents i joves, “les institucions i les persones estem obligades a protegir-les”.

La vicepresidenta ha detallat l’acolliment i seguiment que des de l’administració es va realitzar amb aquests menors que no havien arribat acompanyats per una persona adulta en l’Aquarius i que van ser tutelats administrativament per la Generalitat en acolliment residencial.

Del treball transversal que es va realitzar en aquella ocasió i que va implicar diferents àrees i departaments, Oltra ha destacat el paper de les persones traductores com a “fonamental i peça clau” en el primer acompanyament i en la comunicació amb els xiquets, xiquetes i adolescents, així com l’assessorament legal per part dels col·legis d’advocats.

Així mateix, ha assenyalat l’atenció sanitària que van rebre amb l’aplicació d’un protocol elaborat per la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat i, sobretot, l’atenció psicològica que van rebre des de la primera recepció, intervenint especialment en relació amb les experiències traumàtiques de les persones ateses.

La vicepresidenta ha assegurat que va ser un treball “ingent i molt organitzat”, que va donar “l’oportunitat a 120 xiquetes i xiquets no sols de salvar la vida sinó també de començar una nova”. En la seua intervenció, la vicepresidenta ha agraït a l’equip de la Direcció General d’Infància i Adolescència “el seu esforç i treball” amb les xiquetes i els xiquets del món i, especialment, “amb els quals en algun moment de la seua vida han tingut vinculació amb la Comunitat Valenciana, per naixement, per vivència o perquè han arribat a la nostra casa”.

“La nostra responsabilitat, i una de les nostres missions més importants és que aquestes xiquetes, xiquets i adolescents tinguen les millors oportunitats per a treballar, gaudir i viure com desitgen amb la nostra ajuda i el nostre suport”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =