25n
25N
25N

Oltra i Soler reivindiquen À Punt com una "inversió" pel sector audiovisual i generador d'ocupació

El Conseller d’Hisenda assenyala que comparar la televisió actual amb Canal 9 és complicat perquè és “un altre planeta”

Oltra i Soler reivindiquen À Punt com una "inversió" pel sector audiovisual i generador d'ocupació
28/06/2019 -

Encara que el motiu principal de la segona compareixença de la portaveu i vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, era presentar els Comptes Generals de la Generalitat de 2018, al costat del Conseller d’Economia Vicent Soler, la televisió pública ha tingut protagonisme. Un deute de Canal 9 ha tret a relluir els actuals problemes d’À Punt, llunyans en magnitud. Alguna cosa que ha portat a una reivindicació de la televisió pública valenciana com una “inversió” en el sector audiovisual, el qual “és un dels sectors amb més capacitat de créixer en ocupació”.

En els últims comptes de l’ens públic es va constatar que s’ha complit el contracte-programa amb la Generalitat, però que els pocs ingressos rebuts de la publicitat han provocat un desequilibri patrimonial. Una situació molt recordada per l’oposició per a criticar a l’actual Consell.

Soler ha assenyalat que À Punt, per decisió de les Corts Valencianes, té assignats 55 milions d’euros. “Només la xifra ja fa caure la cara de vergonya als gestors de la televisió anterior. Estem parlant de 1.000 ‘i escaig’ milions de deute, de més de 300 milions en pressupost, enfront de 55“, ha iniciat. Per al Conseller “s’ha canviat d’ona” i s’està “en un altre planeta” pel que fa a la gestió i despesa de la televisió pública valenciana: “Podem parlar de si 55 o 65, d’acord, però estem parlant d’una altra cosa”.

El Conseller d’Hisenda ha assenyalat que aqueix “desequilibri patrimonial” és una cosa comuna i que s’ha hagut de fer amb altres empreses públiques, ja que encara que À Punt “pot tindre ingressos”, és una empresa nova: “No se li pot exigir a una empresa emergent que ja estiga en velocitat de creuer”.

Generar economia

També ha assenyalat que “no té res a veure” el mercat televisiu en el qual estava RTVV, amb “quatre o set canals”, amb el d’ara, amb “60 o més”: “Comparar és molt difícil perquè és un altre planeta”, ha insistit.

La Vicepresidenta ha assenyalat que “no hi ha dicotomia” entre els dos a l’hora de valorar l’ens. Ha volgut incidir que no es parla “sol de televisió i ràdio públiques”, sinó “de tot un sector audiovisual amb gran impacte”, al qual han fixat en l’acord del Botànic un 0,3% del pressupost: “Per a fomentar un sector que crea moltes ocupacions. És un dels quals té més capacitat de creixement. El pressupost públic ajuda a generar economia”.

Així, À Punt és per a Oltra una “inversió” en la qual “cada euro” que no s’inverteix significa “perdre més diners“. En suport a les seues paraules, Soler ha assenyalat que diversos estudis indiquen que “cada euro invertit en les universitats públiques” reverteixen “1,6 de benefici”, com a exemple d’inversió en la televisió valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 15 =