25n
25N
25N

Oltra veu una "anomalia democràtica" el veto a Iceta: "No es pot demanar democràcia xafant la democràcia"

Oltra veu una "anomalia democràtica" el veto a Iceta: "No es pot demanar democràcia xafant la democràcia"
16/05/2019 -

La portaveu de Compromís Mónica Oltra considera que el veto al nomenament de Miquel Iceta com a senador és una “anomalia democràtica” perquè són els grups els que proposen els seus noms i la designació per part de la cambra és un formalisme, i ha agregat: “No es pot demanar democràcia trepitjant la democràcia”.

Així s’ha pronunciat la també vicepresidenta en funcions de la Generalitat Valenciana en una entrevista amb Europa Press Televisió, en ser preguntada pel fet que el Parlament de Catalunya haja vetat la designació del secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador autonòmic amb els vots d’ERC, JxCat i la CUP.

Al marge del nom en qüestió, Oltra considera que “obstaculitzar el nomenament del senador que proposa un grup és una anomalia democràtica” i ha subratllat que aquests senadors territorials “no són triats per les cambres, són designats pels grups i el que fa la cambra és un mer formalisme, és com un acte degut, no pot no fer-se”.

En cas contrari, ha advertit, “qualsevol partit amb una majoria absoluta molt àmplia podria evitar que els diferents grups designaren als seus senadors, no té sentit, és la tirania de la majoria, no es pot utilitzar una majoria per a impedir un dret que en aquest cas és un dret fonamental”.

Oltra ha remarcat que qualsevol partit que ho impedisca “li ho ha de fer veure, independentment de les connotacions polítiques que tinga, però aquestes són les regles del joc i les regles del joc són sagrades”.

“Estem demanant democràcia, estem demanant que la gent puga expressar-se a través del vot i el que fem és ignorar el vot de milers de persones que van triar un grup parlamentari, que al seu torn designa a un senador. No es pot demanar democràcia trepitjant la democràcia, al marge d’altres qüestions”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − dos =