25n
25N
25N

La reunió amb Sánchez situa a Compromís "més prop del si"

EP

La reunió amb Sánchez situa a Compromís "més prop del si"
06/08/2019 -

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat que la reunió que tant ella com el diputat de la coalició en el Congrés, Joan Baldoví, van mantenir aquest dilluns amb el president del Govern en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, situa la posició dels valencianistes “més prop d’un ‘sí’ a la investidura” del líder socialista.

Així s’ha pronunciat aquest dimarts Oltra en ser preguntada pels mitjans de comunicació, durant la seua visita en l’alberg L’Assut d’Antella (València) a les persones amb diversitat funcional intel·lectual que estan participant en el programa d’estades vacacionals de l’IVASS.

“És un pas important, que situava la posició de Compromís més prop d’un ‘sí’ a la investidura”, ha subratllat Oltra, que creu que l’acord “a traç gruixut” es va elaborar en la reunió, encara que ha puntualitzat que ho enviaran per escrit per a donar-li “formalitat”.

En aquest context, ha assenyalat que manaran el que consideren que pot ser un “punt de trobada”. “Si és compartit per totes dues parts, estarem en el ‘sí’ a la investidura a Sánchez perquè hi haja Govern al més prompte possible, que és del que es tracta”, ha recalcat.

La gent està molt farta, vol que els polítics gestionen el seu vot. Necessitem un Govern d’Espanya ja, perquè si no la gent s’enfadarà molt. La gent ja ha expressat la seua decisió a través de les urnes, no sé per què hem d’abocar als ciutadans a dir ‘el que has votat no m’ha agradat, vota d’una altra manera’. Com no sembla molt raonable, les persones que han de gestionar aquesta pluralitat han de fer-ho”, ha subratllat Oltra.

Així mateix, ha aconsellat que els dirigents nacionals “es miren en l’espill del qual s’ha fet en la Comunitat Valenciana”, on després de l'”experiència positiva” de la legislatura 2015-2019 han “aprofundit encara més en la pluralitat” amb el Govern del Botànic II, format per PSPV, Compromís i al qual s’ha sumat en aquesta legislatura Unides Podem.

“Per a nosaltres va ser una bona experiència, va ser el govern més estable des que existeix l’autogovern valencià, i el que més projectes de llei ha impulsat i s’han aprovat”, ha apuntat, encara que “sense voler donar lliçons a ningú”.

A més, ha assenyalat que en una negociació cal “partir de la base que ningú tenim veritats absolutes i sempre podem aprendre d’altres enfocaments”. “Quan un part d’aquesta posició, que no s’instal·la a sentir-se per damunt dels altres, és més fàcil arribar a acords”, ha destacat.

“Partint primer del contingut, perquè volem governar, després el com i el qui és més fàcil. Així ho hem fet ací, de moment ens ha anat bé i, sobretot, els ha anat bé als valencians”, ha ressaltat Oltra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell