25n
25N
25N

Oltra sobre el 10N: "El vot útil és aquell que no et defrauda als quatre mesos i posa en el centre a les persones"

Oltra sobre el 10N: "El vot útil és aquell que no et defrauda als quatre mesos i posa en el centre a les persones"
18/09/2019 -

La vicepresidenta del Govern valencià i representant de Compromís, Mónica Oltra, ha considerat aquest dimecres, respecte a la convocatòria de noves eleccions generals per al 10 de novembre, que “el vot realment útil és aquell que no et defrauda al cap de quatre mesos i el que posa en el centre a les persones i no els interessos dels partits”.

Així mateix, Oltra ha destacat que “la gent va parlar el 28 d’abril molt clar” en els últims comicis generals i ha subratllat que els polítics han de “gestionar la claredat amb la qual parlen les persones” i “no extorquir a la gent perquè canvie d’opinió”.

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha pronunciat d’aquesta manera durant la seua visita a les instal·lacions de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de València, preguntada per la nova convocatòria electoral.

Mónica Oltra ha comentat que encara que “fins al dia 23” de setembre “seria evitable” aquesta cita, “sembla que s’està convertint en alguna cosa que ja està escrit” i ha apuntat que “mancada saber des de quan estava escrit”. Després d’això, ha indicat que davant les pròximes eleccions les paraules amb les quals s’identifica “la majoria dels ciutadans i les ciutadanes” són “indignació i enuig”.

En aquesta línia, ha asseverat que no aconseguir un consens per a la conformació del Govern central i celebrar uns nous comicis “evidencia incapacitat per al diàleg i per a posar-se d’acord”. La responsable autonòmica ha agregat que així “difícilment” es pot instar a la societat o als fills quan s’eduquen a estar “en el diàleg, en l’acord” i a “saber gestionar les diferències”.

“L’exemple que en aquest moment estan donant els polítics no és el que jo donaria als meus fills”, ha apuntat Oltra, que ha agregat que la citada “incapacitat” pot tindre com a conseqüència “que la gent trenque la confiança en el sistema polític”. Ha exposat que “això és molt perillós” i “el pitjor” que pot passar en democràcia perquè “llavors vénen els experiments no democràtics o els partits que se situen al marge o fora de la democràcia”.

“ES POT CREMAR”

En aquest punt, la vicepresidenta del Consell ha demanat “molta de cura” perquè “qui juga amb foc es pot cremar” i ha considerat que en aquest cas “cadascun haurà de traure les seues lliçons”. Així, ha convidat a fer una reflexió a “un candidat que no ha sigut capaç de tirar avant aqueixa investidura”.

Mónica Oltra ha agregat que en aquest nou context electoral, els responsables de les comunitats autònomes han de “continuar governant els governs autonòmics”, atés que “tenim molt a fer” per a “posar en el centre a les persones, cuidar de les persones més vulnerables i posar en marxa polítiques que milloren la vida de la gent i faciliten la vida de la gent que té vides difícils”.

“Aqueix és l’objecte de la política i no fer de la política un lloc en el qual l’única cosa que sembla que passa és que els polítics es parlen entre ells però no s’escolten, que parlen molt però no s’escolten”, ha plantejat la consellera, que ha afirmat que aquesta actitud “no és un bon exemple ni per a la ciutadania ni per als quals estan creixent en aquest moment”.

Preguntada per les conseqüències que una nova convocatòria electoral pot tindre per a la Comunitat Valenciana, Oltra ha respost que “afecta a tot”. “Afecta a tot el país, als municipis, a les comunitats autònomes i a les persones. Aquesta inestabilitat en la qual estem immersos fa que el Govern d’Espanya estiga en funcions i que, per tant, no tinguem un Govern”, ha comentat.
“NOSA”

Així, ha agregat que “al final, el que tenim és un govern en funcions que pot fer quatre coses” però no “les polítiques que cal abordar en aquest país molt seriosament com les socials i de quina manera es financen des de l’administració general de l’Estat” perquè “encara que les competències les tenim les comunitats autònomes, les transferències, els recursos econòmics, els ha de garantir el Govern d’Espanya”.

Mónica Oltra ha manifestat que “mentre no tinguem Govern estem en un ínterim en el qual els governs locals i autonòmics continuem actuant però amb la nosa que no hi ha un Govern d’Espanya que estiga posant damunt de la taula les transferències, garantint recursos i l’impuls legislatiu que es necessita en aquest país perquè algunes lleis i normativa bàsica milloren la situació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =