caixa popular

Oltra sobre el pesquer de Santa Pola: "Volem que torne a la seua casa"

Oltra sobre el pesquer de Santa Pola: "Volem que torne a la seua casa"
30/11/2018 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat que el Consell segueix treballant per a aconseguir que el pesquer de Santa Pola ‘Nostra Mare Loreto’, amb la seua tripulació i els immigrants rescatats en aigües del Mediterrani, puga tornar “a la seua casa” i s’ha mostrat “confiada” que el Govern central, amb qui manté converses sobre aquest tema, autoritze eixe retorn.

Així ho ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada sobre la situació del vaixell, que porta a bord a 12 migrants que va rescatar a la deriva en aigües de Líbia, després de recordar el Govern que, tal com estableix la normativa de salvament internacional “el pesquer ha de dirigir-se al port més pròxim”, en aquest cas el libio.

Oltra ha subratllat que es tracta d’una situació d'”emergència humanitària” i ha valorat la “bonhomia, decència, solidaritat i humanitat” del patró i els tripulants del pesquer, al mateix temps que ha recordat que la Comunitat Valenciana és “d’acolliment” com va demostrar amb l’Aquarius i en aquest cas “amb més raó” perquè es tracta d’un vaixell de Santa Pola: “Volem que el nostre pesquer i la nostra tripulació torne a casa”.

Per això, ha dit que mantenen el contacte amb el Govern central i amb la tripulació del vaixell i ella mateixa ha parlat amb el patró, qui li ha assenyalat que estan “preocupats” més enllà de l’alimentació o el combustible, perquè “no entenen que hagen d’anar a Líbia, on aquestes persones trobaran una mort segura”.

“No entenen per què, paraules textuals, a aquestes criatures que han patit tant se’ls vol retornar al lloc on més has patit i que és molt insegur per a ells”, ha remarcat. Per això, ha assegurat que el Consell seguirà treballant perquè tripulació i migrants puguen tornar “a casa”.

Ha explicat que el vaixell Open Arms està acudint al rescat de les persones malaltes que es troben en el vaixell i, preguntada sobre si el sorprèn que el Govern mantinga una actitud diferent de la qual va mantenir amb l’Aquarius, ha assegurat que per l’edat hi ha “poques coses” que el sorprenen ja.

“Complir anys fa que tinga menys sorpreses, però més esperances i més paciència”, ha incidit la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, ha assenyalat. Respecte a si eixes esperances estan fundades en fets reals, ha assegurat que “òbviament” estan en converses amb el Govern central i s’està treballant “en aquesta línia”. “Esperem una resposta positiva”, ha agregat.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + huit =